Με μια ταχύτατη αυτοψία  που μπορεί να μετατραπεί σε μια εξίσου ταχύτατη παρέμβαση από την υπηρεσία της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης και για τις καταστροφές του οδικού δικτύου στον Μονόλιθο κατέστη σαφής η αποτελεσματική βοήθεια προς την Σαντορίνη ,που έγινε μετά από την παρέμβαση του υποψηφίου Δημάρχου Μανόλη Ορφανού.

Ο κ. Ορφανός ήταν παρών στην αυτοψία του ταξίαρχου-μηχανικού κ. Κλούβα στο σημείο που έχει γίνει ολοκληρωτική καταστροφή του οδοστρώματος στον Μονόλιθο με ρωγμές και πτώση του δρόμου.

Η κατάρρευση, όπως προέκυψε, έχει γίνει εξαιτίας αστοχίας του αγωγού ομβρίων υδάτων και συνεπώς η αποκατάσταση της θα μπορούσε να είναι άμεση και εύκολη.
Ο Ταξίαρχος ενημερώθηκε από τον κ. Ορφανό και για τις ζημιές στο Φηροστεφάνι στις οποίες επίσης μπορεί να παρέμβει άμεσα για την αποκατάσταση τους η ΜΟΜΚΑ.

Μάλιστα πηγές του υπουργείου, μας διεμήνυσαν ότι υπάρχει και επιχειρησιακό συμφέρον να λειτουργούν οι βασικές υποδομές της Σαντορίνης. Συνεπώς η βοήθεια θα ήταν και σε προτεραιότητα και άμεση.

Δυστυχώς η λάθος στόχευση της επίλυσης των  προβλημάτων μέσα από ατέρμονες χρονοβόρες και πανάκριβες μελέτες, οι λάθος επιλογές με συναντήσεις χωρίς αντίκρισμα από τον απερχόμενο Δήμαρχο έχει προκαλέσει (ελπίζουμε όχι μη αναστρέψιμες )επιπτώσεις.
Φτάνει πια!!

Η εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού
Ελένη Νικολάου