Επιβεβαιωθήκαμε πανηγυρικά ! Επιτέλους διέξοδος για το τεράστιο πρόβλημα του Λιμανιού, μετά από πρωτοβουλία του υποψηφίου Δημάρχου Μανόλη Ορφανού που υπέδειξε στον απερχόμενο Δήμαρχο να στείλει το σχετικό αίτημα!


Μια λύση που κανένας δεν πίστευε και δεν είχε δρομολογήσει!
Αυτό για το οποίο από την αρχή επιμέναμε ότι μόνον η παρέμβαση της ΜΟΜΚΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας μπορεί να δώσει λύση στον αποκλεισμό του λιμανιού της Σαντορίνης και της επικινδυνότητας του δρόμου, επιβεβαιώθηκε με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο με την έλευση στη Σαντορίνη του επικεφαλής της ΜΟΜΚΑ Ταξιάρχου κ. Κλουβά.

Μάλιστα σε συνομιλία και σε συνάντηση που είχε ο κ. Ορφανος με τον Ταξίαρχο, στην αυτοψία του στον Μονόλιθο, η φράση του ήταν χαρακτηριστική: Μα γιατί δεν μας το είπατε τόσο καιρό;;;!!!

Έστω και την ύστατη στιγμή με τις τραγικές αποσπασματικές επιλογές του απερχόμενου Δημάρχου κατά τις οποίες χάθηκε πολύτιμος χρόνος επιτέλους η λύση είναι ορατή σε δυο βασικά τεράστια προβλήματα:

1. Η ΜΟΜΚΑ θα κάνει τα έργα αποκατάστασης του δρόμου από και προς τον Αθηνιό ( ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!) μέσα σε 10 μέρες.

2. Εκτίμηση του Ταξίαρχου είναι πως ο Μονόλιθος είναι το καταλληλότερο σημείο για νέο λιμάνι, με μελέτη που μπορεί να την συντάξει το αργότερο σε ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ και θα εμπεριέχει και την μελέτη με την προστασία της προσάμμωσης της παραλίας του Καμαρίου αλλά και των άλλων παραλιών.

Όλα αυτά θα είχαν ήδη λυθεί εάν κατανοούσε το πασιφανές η Δημοτική Αρχή και δεν πελαγοδρομούσε από μελέτη σε μελέτη.

Κανένα άλλο σχόλιο προς το παρόν.

Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους..

Η εκπρόσωπος Τύπου του Συνδυασμού
Ελένη Νικολάου