Στόχος αυτής την πρωτοβουλίας είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες να ενοικιάζουν σε χαμηλότερες τιμές τα σπίτια τους σε δημόσιους υπαλλήλους

Φοροελαφρύνσεις για όσους ενοικιάζουν σπίτια σε δημόσιους υπαλλήλους, ζητούν τόσο ο δήμαρχος Θήρας Νικόλαος Ζώρζος όσο και ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Οι δύο δήμαρχοι έχουν προβεί σε σειρά πρωτοβουλιών και προτάσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να καλυφτεί το κενό της πολιτείας, σε δυο από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Σύμφωνα με την εισήγηση των δυο δημάρχων προς τον Διοικητή της ΑΑΔΕ, προτείνεται η λήψη μέτρων φοροαπαλλαγής/φοροελάφρυνσης για ιδιοκτήτες κατοικιών σε Μύκονο και Σαντορίνη, που ενοικιάζονται σε δημόσιους υπαλλήλους.

Στόχος αυτής την πρωτοβουλίας είναι, σύμφωνα με επιστολή των δύο δημάρχων, να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες να ενοικιάζουν σε χαμηλότερες τιμές τα σπίτια τους σε δημόσιους υπαλλήλους, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το μείζον πρόβλημα ευρέσεως κατοικίας και μάλιστα σε προσιτές τιμές.

Με δεδομένο όμως ότι αρκετές δημόσιες υπηρεσίες (Δήμος, Σχολεία, ΔΟΥ, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο, ΕΦΚΑ) στα δυο νησιά αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα υποστελέχωσης, η λήψη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιτακτική, καθώς διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.

Πηγη: protothema.gr