Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και της εκστρατείας διάσωσης της Ιστορικής Βιομηχανικής Καμινάδας διοργανώθηκε πανευρωπαϊκός διαγωνισμός τον Μαΐο του  2018 με θέμα οι “καμινάδες της Ευρώπης και η Ωδή της Χαράς”.

Την Ελλάδα εκπροσώπησε το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ.Νομικός” και το Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, με πέντε διαφορετικά βίντεο  με  τις καμινάδες των παλιων Εργοστασίων Τομάτας στη Σαντορίνη. Το βραβείο έλαβε το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας ” Δ.Νομικός ” για τη συνολική συμμετοχή του  καθώς και το βίντεο μας για το εργοστάσιο Santo, στο οποίο ερμήνευει  ο Νίκος Βαρβαρρήγος και έλαβε τις περισσότερες ψήφους. Ευχαριστούμε θερμά, τον σκηνοθέτη Νίκο Κορακάκη, τον αρχαιολόγο Λευτέρη Ζώρζο, και την Άρτεμις Τσιαγκλανη καθώς και  τους καλλιτέχνες για την εθελοντική τους συμμετοχή:Νίκος Βαρβαρρήγος, Καθηγητής βυζαντινής μουσικής: Εργοστάσιο Santo – στον Μονόλιθο.

Γιάννης Πανταζής, τσαμπούνα : Εργοστάσιο «Δ.Νομικός» στον Μονόλιθο,

Λάουρα Γκίνη, πιάνο: Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας «Δ.Νομικός» στη Βλυχάδα,

Μαρίνα Δημητρίου, τραγούδι και Χρήστος Τσαντούλης, αρμόνιο : Εργοστάσιο Πρέκα στη Βλυχάδα, Λοΐζος Σορώτος, βιολί και Νίκος Βασσάλος, λαούτο: Εργοστάσιο Κανακάρη, στον Έξω Γυαλό Φηρά,

Το υλικό μπορείτε να δείτε :

– Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας” Δ.Νομικός” https://industriana.mobi/INDU1078

– Εργοστάσιο Θηραικων Προϊόντων Santo :

https://industriana.mobi/INDU1078