Οι μαθητές και οι γονείς – κηδεμόνες συνεργάστηκαν με τους εκπαιδευτικούς  του Δημοτικού Σχολείου Εμπορείου  κατά τη φετινή σχολική χρονιά 2017 -2018  και συνέβαλαν στη συγκέντρωση 41.000 πλαστικών καπακιών για να βοηθήσουν το Σύλλογο Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων του Νομού Πέλλας για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου. Η  δωρεάν μεταφορά έγινε από τη Θηραϊκή Εξπρές.

Ακόμη, οι γονείς – κηδεμόνες του σχολείου βοήθησαν οικονομικά το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με ειδικές ανάγκες Μακεδονίας αγοράζοντας σχολικά είδη.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

Το Σάββατο 8 Ιουνίου 2018 οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου Εμπορείου Θήρας υποδέχτηκαν με μεγάλη χαρά τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου , τους γονείς, τους δασκάλους και τη Διευθύντρια τους. Χόρεψαν, τραγούδησαν, γνωρίστηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις. Έγινε και ανταλλαγή γεύσεων των δύο νησιών, καθώς οι γονείς από την Κάλυμνο και από το Εμπορείο έφεραν  παραδοσιακά φαγητά και γλυκά. Οι μαθητές των δύο σχολείων χόρεψαν μαζί . Η επίσκεψη αυτή ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για όλους.