Οία – Πορτρέτο ενός χωριού 1977-1979: Η έκθεση της Pamela Browne στην Image gallery

Συλλογή φωτογραφιών που παρουσιάζει μια εικόνα της ζωής του τότε χωρίς παρεµβάσεις, την εποχή της «αθωότητας»

11 – 21 Απριλίου 2019

Μια συλλογή φωτογραφιών της Pamela Browne από τη δεκαετία του 1970 στη Σαντορίνη (Οία και Φοινικιά) θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στην Image Gallery µε τίτλο «Οία – Πορτρέτο ενός Χωριού 1977-1979».

Η έκθεση παρουσιάζει μια εικόνα της ζωής του τότε χωρίς παρεµβάσεις, την εποχή της «αθωότητας» πριν την τουριστική επέλαση, εστιάζοντας στην καθημερινότητα των κατοίκων που απέμειναν στη Σαντορίνη μετά το σεισμό του 1956.

Pamela Browne επισκέφτηκε τυχαία τη Σαντορίνη και το νησί την καθήλωσε, ειδικά η απλότητα και η αθωότητα της εγκαταλελειµµένης τότε κοινωνίας. Άνθρωποι που είχαν καταφέρει να επιβιώσουν μέσα από την πατροπαράδοτη σχέση τους µε τη γη και τη θάλασσα.

Μαζί µε τη φίλη της, Jaime Robles, η οποία έγραψε το συνοδευτικό κείμενο, έγιναν ένα µε τους ντόπιους και κατέγραψαν την καθημερινότητά τους, καταφέρνοντας να
απεικονίσουν µε τρυφερότητα την τότε πραγματικότητα. Σχεδόν σαράντα χρόνια μετά, εκείνες οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες αποτελούν τα τελευταία απομεινάρια από έναν τρόπο ζωής που έφυγε ανεπιστρεπτί.

Πηγή: www.elculture.gr