Ολοκληρώνονται αυτό το Σαββατοκύριακο με τον πιο διασκεδαστικό και… οικολογικό τρόπο οι εκδηλώσεις για την «Εβδομάδα Γης που διοργανώνει ο Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ σε συνεργασία με την «Greek Eco Project».
Το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 το πρόγραμμα περιλαμβάνεις τρεις δράσεις.
Από τις 11:00 μέχρι τις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Οργανισμού το Εργαστήρι «Easter Ecolab», όπου τα παιδιά με τη βοήθεια της Δήμητρας θα δημιουργήσουν πασχαλινές κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά.
Στις 12:30 στην ίδια αίθουσα θα διεξαχθεί ανοιχτή ενημερωτική ομιλία με θέμα το περιβάλλον από τον υπεύθυνο της οργάνωσης Dive in Action κ. Δημήτρη Καμπανό, ενώ την ίδια ώρα επίσης (12:30 – 13:30) στο Ανοιχτό Γήπεδο Μπάσκετ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ όσα παιδιά έχουν διάθεση για εξερεύνηση θα συγκεντρωθούν για να πάρουν μέρος στο «Παιχνίδι Κρυμμένου Θησαυρού».
Την Κυριακή 17 Απριλίου 2022 η… καρδιά της «Εβδομάδας Γης» θα χτυπάει στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στον Βουρβούλο.
Με τη δράση «Μαθαίνω να κυκλοφορώ – Ποδήλατο: ένα μέσο μεταφοράς φιλικό προς το περιβάλλον», μικροί και μεγάλοι θα φέρουν μαζί τους τα ποδήλατα και τα πατίνια τους για να κάνουμε όλοι παρέα τη βόλτα μας σε ένα χώρο ασφαλή και κατάλληλα διαμορφωμένο με την καθοδήγηση και την ενημέρωση εκπαιδευτή.
Σκοπός της δράσης αυτής είναι να γνωρίσουν τα παιδιά βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής σεβόμενοι το περιβάλλον και παράλληλα να διασκεδάσουν με ένα φιλικό προς το περιβάλλον μέσο κυκλοφορίας.
Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας αθλητικά παπούτσια, καπέλα, νεράκια, διάθεση να λύσουμε οικολογικούς γρίφους, ποδήλατα ή πατίνια (για το Πάρκο Κ.Α) και πολλή ενέργεια!
Να σημειωθεί ότι για το εργαστήρι «Easter Ecolab» χρειάζεται ήδη να έχετε δηλώσει τη συμμετοχή σας, ενώ τόσο στην ανοιχτή συνομιλία, όσο και στο «κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού» μπορείτε να έρθετε με μόνο προαπαιτούμενο την καλή διάθεση.
Επίσης, θυμηθείτε το γκρουπ στο οποίο έχετε δηλώσει συμμετοχή (11:00 ή 13:00) προκειμένου να αποφευχθούν περιστατικά ταλαιπωρίας και συνωστισμού στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Κατά τη διάρκεια των δράσεων θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν κατά του Covid-19.
Υπεύθυνη εργαστηρίου «Easter Ecolab» και συντονίστρια στο «Κυνήγι Θησαυρού» : Δήμητρα Αθανασιάδου (Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπαίδευσης).
Υπεύθυνος Ενημερωτικής Ομιλίας: Δημήτρης Καμπανός.
Υπεύθυνος Δράσης στο Πάρκο Κ.Α: Τάσος Τσερτανίδης (εκπαιδευτής Κυκλοφοριακής Αγωγής)