Η Εστία βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει ότι μετά την παραχώρηση του χώρου της παλιάς βιβλιοθήκης του συλλόγου για την επέκταση του νηπιαγωγείου, ολοκληρώθηκε  η νέα βιβλιοθήκη κάτω από το γραφείο της Κοινότητας.

Εν μέσω πανδημίας η μεταφορά και οργάνωση της νέας βιβλιοθήκης παρουσίασε αρκετές δυσκολίες. Ευτυχώς στην επιτυχή αποπεράτωση του εγχειρήματος βοήθησαν εκτός του ΔΣ του συλλόγου και αρκετοί εθελοντές τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου Αντώνης Βαμβακούσης κατασκεύασε τη νέα βιβλιοθήκη με υλικά που παρείχε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Ο Λευτέρης Ζώρζος μερίμνησε για την μεταφορά και φύλαξη των βιβλίων στο νέο χώρο.

Ιδιαίτερη μνεία και θερμές ευχαριστίες στην καθηγήτρια του ΕΠΑΛ Θήρας κα Πέπη Τσιγαρίδα η οποία ανέλαβε την τοποθέτηση των βιβλίων στα ράφια της βιβλιοθήκης και την οργάνωση  της ώστε να είναι λειτουργική. Στην επίπονη αυτή προσπάθεια πρέπει να αναφέρουμε ότι είχε την βοήθεια των κυριών Εύας Κόντου, Φωτεινής Τσαβαρή και Κατερίνας Σταυροπούλου τις οποίες ευχαριστούμε.

Τέλος να μην παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τον καθαριστή του Πύργου κ. Βίκτωρα για την συμβολή του στην διατήρηση καθαρού του χώρου εσωτερικά και εξωτερικά της βιβλιοθήκης.

Σχεδιάζουμε σύντομα να λειτουργήσει η βιβλιοθήκη ως δανειστική διότι υπάρχει πληθώρα βιβλίων παλαιών και νέων που την εμπλούτισαν. Πολλά από τα νέα βιβλία τα έχει στείλει από την Αθήνα ο φίλος και υποστηρικτής της Εστίας κ. Γιάννης Μαρίνος. Πρόσφατα η Γραμματέας του συλλόγου κα Μάντυ Γκλαβά εξασφάλισε από τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός, τον οποίο ευχαριστούμε, αρκετά σύγχρονα βιβλία.

Αύριο Κυριακή, 20 Ιουνίου, στις 18.30 κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Λέσχης Ανάγνωσης  στον εξωτερικό χώρο της Βιβλιοθήκης, θα τιμήσουμε την κα Πέπη Τσιγαρίδα.