Ολοκληρώθηκε σήμερα ακόμη μία διαδικτυακή εκπαιδευτική εκδήλωση-webinar, που διοργάνωσε η ΚΛΙΜΑΚΑ απευθυνόμενη σε γονείς εφήβων και εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανάφης, κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αθανάσιου Βάρσου, διευθυντή του Γυμνασίου του νησιού.
👉 Στην εκδήλωση ο κ. Kiriakos Katsadoros, ψυχίατρος & Επιστημονικός Διευθυντής της ΚΛΙΜΑΚΑ ανέλυσε στοιχεία σχετικά με την ψυχική υγεία των εφήβων, η κα. Γιώτα Τούμπα, κλινική ψυχολόγος & Επιστημονικά Υπεύθυνη της Κινητής Μονάδας ΝΑ Κυκλάδων-Μονάδες Τηλεψυχιατρικής της ΚΛΙΜΑΚΑ παρουσίασε το θέμα της ψυχικής υγείας και της ψυχικής ανθεκτικότητας την περίοδο της εφηβείας, η κα. Χαρά Βλαστάρη-Δυοβουνιώτου, ψυχολόγος του Προγράμματος Παροχής Υπηρεσιών Υποστήριξης Ψυχικής Υγείας «Κανένας Μόνος στην Πανδημία», που υλοποιεί η ΚΛΙΜΑΚΑ μίλησε για την πρόληψη των αυτοκαταστροφικών συμπεριφορών στο σχολείο ενώ ο κ. Βασίλης Αλαφούζος, ψυχολόγος της Κινητής Μονάδας ΝΑ Κυκλάδων-Μονάδες Τηλεψυχιατρικής της ΚΛΙΜΑΚΑ, στη Σαντορίνη ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισης του εκφοβισμού εντός σχολικού περιβάλλοντος.
✅ Τις παρουσιάσεις ακολούθησε διάλογος, όπου συζητήθηκε ο ρόλος των εκπαιδευτικών στην ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των μαθητών/τριών αλλά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις που μπορούν να υιοθετηθούν, καθώς το σχολείο δε θα πρέπει να αποτελεί, μόνο, ένα περιβάλλον που παρέχει τη δυνατότητα στους/ις μαθητές/τριες να αποκτήσουν γνώσεις αλλά και το πεδίο, όπου θα οικοδομήσουν στενές διαπροσωπικές σχέσεις, γεγονός που αποτελεί σημαντικό προστατευτικό παράγοντα και προϋπόθεση για την προαγωγή της ψυχικής υγείας.