Με την πρόσφατη συνέντευξη του στην εφημερίδα «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ», ο Γιώργος Μαραγκός πρώην δήμαρχος Ερμούπολης – Σύρου και πρόσφατο μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. της Σύρου, επικαλούμενος την από 16/1/2021 Ερώτηση προς το ΥΠΕΝ 26 βουλευτών του κόμματος μας με πρωτοβουλία δική μου και με την έγκριση των τομεαρχών Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος και Εργασίας, σχετικά με την ανάγκη εκπόνησης ολοκληρωμένης μελέτης για ενδεχόμενη ρύπανση του λιμένα Ερμούπολης, αναφέρεται στο πρόσωπό μου με σειρά απαξιωτικών χαρακτηρισμών και ζητά -άκουσον άκουσον- την αυτοκριτική μου, επειδή δήθεν επί δύο χρόνια δίχασα το λαό της Σύρου.

 

Καταρχήν να πω ότι η ως άνω εφημερίδα, ενώ ελάχιστες φορές αναφέρεται σε  δραστηριότητες μου ως βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., μου κάνει την τιμή τον τελευταίο ενάμιση χρόνο να με φιλοξενεί για 4η φορά σε πρωτοσέλιδο της, αλλά με αρνητικό πρόσημο, φιλοξενώντας ισάριθμες συνεντεύξεις που δήθεν με κατακεραυνώνουν…..

 

Είναι προφανές ότι η εφημερίδα αυτή, διατηρώντας προνομιακές σχέσεις με γνωστό εσωκομματικό κέντρο της παρέας Νεφελούδη, Μαραγκού κλπ. το οποίο δραστηριοποιείται το τελευταίο διάστημα και στις Κυκλάδες, αξιοποιείται πάντα στην κατάλληλη στιγμή για να υποβοηθήσει τους σκοπούς του. Προφανώς το κέντρο αυτό, για λόγους που μπορούμε όλοι και όλες να κατανοήσουμε, απεργάζεται μεθοδικά την αλλοίωση της φυσιογνωμίας του κόμματος μας στις Κυκλάδες, η οποία περνάει και μέσα από τη σταδιακή απαξίωση μου και τελικά την παύση μου ως βουλευτή των Κυκλάδων. Δεν είναι τυχαία για μια ακόμη φορά, η εργαλειοποίηση της περίφημης πλέον Ερώτησης των 26 βουλευτών, όπως ανέφερα προηγουμένως, που κάθε φορά ανασύρεται για να υπενθυμίσει τις δήθεν ευθύνες μου εναντίον της Σύρου και ειδικότερα εναντίον του ναυπηγείου και των εργαζομένων του.

 

Τι και αν έχω προκαλέσει επανειλημμένως τους ενιστάμενους και διαμαρτυρόμενους, να αναφερθούν συγκεκριμένα στο πού και πώς καταφέρθηκα εναντίον του Νεωρίου, όταν οι πάντες γνωρίζουν την έγνοια μας και την καθοριστική μας συμβολή ως κυβέρνηση και ως βουλευτές για την επανεκκίνηση του ναυπηγείου που επιτεύχθηκε τελικά την Άνοιξη του 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός και αν θεωρούν με προφανή διαστρέβλωση τόσο της Ερώτησης στη Βουλή, όσο και σειρά δηλώσεων μου που επακολούθησαν, ότι με τη συνεχή επανάληψη και επίκληση των ίδιων επιχειρημάτων τους, μπορούν να πείσουν τους αδαείς, με τη λογική «λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει….».

 

Τελευταία δε επικαλούνται ότι οι «εχθροί» του Νεωρίου, ανάμεσα τους και εγώ, πήραν ένα μάθημα με τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΛΚΕΘΕ, που θεωρούν ότι είναι απόλυτα απαλλακτικά ως προς τα στοιχεία ρύπανσης του λιμένα. Ποιος όμως ισχυρίσθηκε και με ποια δήλωση – τουλάχιστον εγώ – ότι αποκλειστικά υπεύθυνο για την ενδεχόμενη ρύπανση είναι το ναυπηγείο;;; Πώς κάποιοι μπορούν με τόση ευκολία να ερμηνεύουν τα αποτελέσματα της μελέτης του ΕΛΚΕΘΕ, ως απολύτως απαλλακτικά για όλες τις δραστηριότητες στο λιμάνι, όταν αφενός μεν τα αποτελέσματα δεν είναι ανησυχητικά, αλλά αφετέρου υποδεικνύουν σημεία αυξημένης, έστω σε μικρό βαθμό, ρύπανσης, που ενδέχεται να προέρχεται από ποικίλες ανθρωπογενείς δραστηριότητες που ιστορικά υπάρχουν στο λιμάνι;

 

Ποιος είναι λοιπόν ο στόχος της σειράς των συνεντεύξεων στην «ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ», εκτός από την κατασυκοφάντησή μου, την απαξίωση και τη μείωση του έργου μου στη Σύρο και στις Κυκλάδες;;;

 

Όχι λοιπόν, δεν απολογούμαι, δεν υποκλίνομαι σε διατεταγμένα συμφέροντα, δεν μπαίνω σε ανταγωνιστικές «συντροφικές» ή άλλες λογικές. Υπηρετώ και θα υπηρετώ, από όποια θέση αποφασίζει η συνείδηση μου, το κόμμα μου και ο λαός των Κυκλάδων, με βάση την ιστορία μου και τις αξίες της Αριστεράς. Άλλοι οφείλουν να απολογηθούν για τη διάρρηξη της συλλογικότητας και την εξυπηρέτηση ιδιοτελών προσωπικών στόχων. Άλλοι οφείλουν να σταματήσουν την εσωκομματική στόχευση και να συστρατευτούν αποκλειστικά στον αγώνα κατά της δεξιάς και υπέρ της πολιτικής ανατροπής.

 

6/11/2022