Ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Νίκος Μανιός, εκπροσωπώντας και τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, παρευρέθηκε στην επιτόπια τελετή απονομής του Grand Prix της κορυφαίας διάκρισης – βραβείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτιστική κληρονομιά/Βραβείο Europa Nostra 2018 για το έργο «Αποκατάσταση του Βυζαντινού Ναού της Αγίας Κυριακής στην Απείρανθο της Νάξου», το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018.

Η Τελετή διοργανώθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Νάξου & Μικρών Κυκλάδων.

Ο Νίκος Μανιός, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι τίποτα δεν μπορεί να γίνεται μόνο υπό την επίβλεψη, την επιτήρηση και τη χρηματοδότηση του κράτους, αυτές οι αντιλήψεις έχουν παρέλθει και η συμβολή όλων των ανθρώπων είναι το κυρίαρχο για την πραγματοποίηση τέτοιων έργων.
Αναφέρθηκε και για τη σμύριδα, λέγοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να γίνει το έργο της συντήρησης του ιστορικού βιομηχανικού εξοπλισμού στα σμυριδορυχεία της Νάξου και ότι ήδη έχει τεθεί το θέμα αυτό στο αρμόδιο Υπουργείο αναθέτοντας στο Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (Ι.Γ.Μ.Ε.) τη μελέτη. Επισήμανε επίσης ότι δεν πρέπει να σταματήσει η εξόρυξη της σμύριδας.

Τέλος, ο Νίκος Μανιός είπε: «σαν Αξιώτης και Κυκλαδίτης αισθάνομαι συγκινημένος που δύο χρόνια τώρα παίρνουμε το πρώτο βραβείο, για την Αρχαία Καρθαία στην Κέα και για την Αγία Κυριακή στην Απείρανθο της Νάξου».

https://youtu.be/vGPnDsztoBs

Νίκος Μανιός
Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων
Πρόεδρος Υποεπιτροπής για τη Μελέτη και Αντιμετώπιση του Προβλήματος των Ναρκωτικών
Μέλος Ειδικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών