Απολύτως ικανοποιημένος από την πορεία της φετινής τουριστικής χρονιάς σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα δηλώνει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Με αφορμή το αποτέλεσμα των 13.000 διεθνών πτήσεων και του 1 εκ. 732 χιλιάδων αφίξεων στα 5 διεθνή αεροδρόμια της Περιφέρειας έως τις 22/8, ο κ. Χατζημάρκος χαρακτήρισε το Νότιο Αιγαίου «πρωταθλητή» στον τουρισμό.

Σε σχετική του ανάρτηση έγραψε:

«Η πορεία της τουριστικής περιόδου έφερε χαμόγελο στα πρόσωπα των νησιωτών μας. Έφερε αισιοδοξία. Η οικονομία των νησιών μας λειτούργησε και σε πολλά από αυτά, κυρίως τα μικρότερα, ήδη έπιασε ή ξεπέρασε και το “άπιαστο” 2019.

Αυτό είναι το τουριστικό Νότιο Αιγαίο, αυτή είναι η καρδιά των πρωταθλητών. Ναι, πρωταθλητών. Τόσο κακοποιημένη έννοια στην Ελλάδα, τόσο μελάνι χυμένο στην αμφισβήτηση, τόση διαδικτυακή αντιπάθεια στον πρωταθλητισμό.

Ταυτόχρονα, τόσο χρήσιμη και αποτελεσματική η λειτουργία σε περιβάλλον υψηλών στόχων, αφοσίωσης, καλής προετοιμασίας.

Όχι, δεν ήρθαν τυχαία τα καλά αποτελέσματα. Έως τις 22 Αυγούστου, 13.000 διεθνείς πτήσεις έφεραν 1.732.000 διεθνείς επιβάτες στα 5 διεθνή αεροδρόμια μας. Και δεν έχουν ακόμα προσμετρηθεί σε αυτά τα εκατομμύρια των επιβατών της ακτοπλοΐας και οι εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες των πτήσεων εσωτερικού.

Η ακόμα πιο δύσκολη περσινή χρονιά ήταν η μεγάλη δοκιμασία και η πρόκληση στην οποία ανταποκριθήκαμε και κερδίσαμε την εμπιστοσύνη της αγοράς, και των επισκεπτών μας.

Πως ; Ανταποκρινόμενοι στην προσδοκία τους.

Συνεχίζουμε!

Και βέβαια, έχουμε ακόμα δρόμο. Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο και απρόβλεπτο τοπίο, εμείς συνεχίζουμε να κερδίζουμε πτήσεις, επισκέπτες, εισόδημα. Όσο περισσότερο μπορούμε και για όσο μεγαλύτερο διάστημα οι συνθήκες μας το επιτρέψουν.

Γιατί η απόφαση να πετύχουμε τον στόχο μας, είναι στάση ζωής. Όλων. Εργαζομένων, επαγγελματιών, επιχειρηματιών, φορέων, κοινωνικών εταίρων, πολιτικών.

Όχι ακριβώς όλων, αλλά σίγουρα όλων όσων μπορούν να εργαστούν υπεύθυνα, συλλογικά, δημιουργικά. Ευτυχώς, είναι η πλειοψηφία. Με όλους αυτούς που αξίζουν …συνεχίζοyme.