Τίτλος: Χριστουγεννιάτικο παιδικό Εργαστήρι αφιερωμένο στο Περιβάλλον

Μια σημαντική “πράσινη” πρωτοβουλία ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Εμπορείου – Περίσσας με την απόφαση του να εντάξει όλες τις δράσεις του, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο την αφαίρεση των πλαστικών μιας χρήσης από την ζωή μας.

Έτσι στο Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου που θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο του Εμπορείου από τις 16.00 έως τις 20.00, όλες οι κατασκευές θα γίνουν με ανακυκλώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Βασικός στόχος του Συλλόγου είναι η ανάδειξη πρακτικών και λύσεων με οικολογικό αποτύπωμα, φέρνοντας κοντά και τα μικρά παιδία προσχολικής ηλικίας.

Με την ευκαιρία της μεγαλύτερης γιορτής του χρόνου, η φετινή Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο περιβάλλον με την απόφαση των γονέων να αναδείξουν και να εφαρμόσουν την αλλαγή σε συνήθειες που ρυπαίνουν.

Στο εργαστήρι τα παιδιά με την βοήθεια των δασκάλων και των γονέων θα φτιάξουν τάρανδους από χαρτόνι και ρολό χαρτιού, χρησιμοποιώντας νερομπογιές και στυλό από ανακυκλώσιμα μπουκάλια. Ο “Αι Βασίλης” για πρώτη φορά φέτος δεν θα φέρει στα παιδιά δώρα από πλαστικό αλλά από ξύλο και χαρτί. Τα παιδιά θα φτιάξουν τη δική τους χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά και κάρτα σε χαρτί με νερομπογιές.

Τα στολίδια που θα στολίσουν το δένδρο της εκδήλωσης είναι από κόρν φλάουρ και σόδα και τα τριγωνάκια των παιδιών είναι ξύλινα από γλωσσοπιέστρα και σχοινάκι. Τα φετινά ημερολόγια για την ενίσχυση του Συλλόγου είναι εκτυπωμένα σε φελλό και ύφασμα.

Η πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Εμπορείου – Περίσσας μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για όλους τους αντιστοίχους Συλλόγους της Σαντορίνης σηματοδοτώντας την αρχή στην ατομική οικολογική συνείδηση. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο των δράσεων ακολουθεί τις προτάσεις για μείωση των πλαστικών μιας χρήσης του προγράμματος Sea Change Greek Islands το οποίο περιλαμβάνει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τους κατοίκους και επισκέπτες των νησιών των Κυκλάδων. Δεν είναι μόνον η αλλαγή στο περιβάλλον και τη θάλασσα, είναι η αλλαγή που μεταμορφώνει συνήθειες, πρακτικές, αντιλήψεις στην καθημερινότητα μας. Τοπικός πρεσβευτής του προγράμματος στη Σαντορίνη είναι το “Dive In Action”.

Με εκτίμηση

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Εμπορείου – Περίσσας Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action