Η κακοκαιρία που πλήττει τις Κυκλάδες, με τις καταιγίδες, το χαλάζι και τους θυελλώδεις ανέμους (ισχύει απαγορευτικό απόπλου από το πρωί της Πέμπτης 3 Φεβρουαρίου λόγω των ανέμων, η ένταση των οποίων φτάνει μέχρι και τα 9 μποφόρ), έχει αφήσει έντονο το αποτύπωμά της και στη Σαντορίνη. Σε περιοχές, όπως η Μεσαριά, τα στενά έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση και σε περιοχές κοντά στο αεροδρόμιο.

Η χαλαζόπτωση, ωστόσο, επηρέασε και το αεροδρόμιο, με τους εργαζόμενους να προσπαθούν να απομακρύνουν εγκαίρως το χαλάζι από τους χώρους ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.

Στο μεταξύ, μηχανήματα του δήμου έχουν βγει στους δρόμους και επιχειρούν να απομακρύνουν το χαλάζι, ώστε να κρατήσουν ανοιχτή την κυκλοφορία. Σε πολύ χαμηλά επίπεδα κινείται και η θερμοκρασία, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει το πρωί τους 1-2 βαθμούς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Πνίγηκαν» περιοχές της Σαντορίνης στη βροχή και το χαλάζι

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Σαντορίνη καταστροφές από την κακοκαιρία

 

Σαντορίνη - Πρωτόγνωρες εικόνες στον οικισμό Μεσαριά

Απομακρύνθηκαν μαθητές από τα σχολεία με εντολή Δημάρχου

Την απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία, αποφάσισε η δημοτική αρχή, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων. Σε ανακοίνωση του Δήμου Θήρας αναφέρονται τα εξής: «Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν από το πρωί σήμερα Πέμπτη 3 Φεβρουάριου και έπληξαν συγκεκριμένες περιοχές του νησιού μας, με εντολή Δημάρχου πραγματοποιήθηκε η σταδιακή, έγκαιρη και ασφαλής απομάκρυνση των μαθητών από τα σχολεία».

santorini_xalazi
santorini_xalazi_art
santorini_xalazi2
αεροδρομιο-σαντορινη-χαλαζι3
αεροδρομιο-σαντορινη-χαλαζι4