Την Πέμπτη 23 Αυγούστου εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο Ιερός Ενοριακός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης πανηγυρίζει με κάθε μεγαλοπρέπεια τη σύναξη της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Προυσιωτίσσης».

Κατά το εσπέρας της Τετάρτης 22 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας, Αμοργού & Νήσων κ. κ. Επιφανίου.

Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής (23 Αυγούστου) και ώρα 7 π. μ. θα τελεσθεί  το Μεσονυκτικό, ο Όρθρος & η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής & Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου και Ιεροκήρυκος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Χρυσοστόμου Κουλουριώτη.

Τό απόγευμα της ιδίας ημέρας και ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο Εσπερινός μετά της Ιεράς Παρακλήσεως της Κυρίας Θεοτόκου «Προυσιωτίσσης».

Στον Ιερό Ναό ήδη από τις 19 Αυγούστου τίθενται για προσκύνηση τα ιερά λείψανα των αγίων ενδόξων νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης.

Η απόδοση της εορτής της συνάξεως της ιεράς εικόνος θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Οσίου Ιωάννου Ρώσσου Εμπορείου με Πανηγυρικό Εσπερινό το απόγευμα της 27ης Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ. και με τη Θεία Λειτουργία στις 28 Αυγούστου.