Στην προοπτική ανάπτυξης δικτύου συνεργατών και το πλαίσιο αναφοράς θαλάσσιων περιβαλλοντικών δράσεων στα νησιά των Κυκλάδων η περιβαλλοντική οργάνωση Dive In Action ξεκινά στις 18 Μάρτη το πρόγραμμα “Envi-Net 2020”. Ένα πρόγραμμα υποτροφιών εκπαίδευσης σε θαλάσσια περιβαλλοντικά ζητήματα και πιστοποίηση περιβαλλοντικής καταδυτικής εμπειρίας, που στοχεύει στην οργάνωση δικτύου σε νησιά των Κυκλάδων, παρακολουθώντας θαλάσσιες περιοχές που δέχονται την μεγαλύτερη περιβαλλοντική πίεση, όπως λιμάνια, κλειστούς όρμους και παραλίες με συνήθη μεγάλη επιβάρυνση. Παράλληλα, το δίκτυο επιφορτίζεται με την οργάνωση περιβαλλοντικών δράσεων, συνεισφέρει στις θαλάσσιες παρατηρήσεις και καταγραφές για λογαριασμό της Dive In Action στον σχεδιασμό βάσης δεδομένων, σηματοδοτώντας τη βιωσιμότητα ενός προγράμματος παρακολούθησης των θαλασσών.

Ο πρώτος σταθμός του προγράμματος είναι η Ανάφη με την συμμετοχή 4 υποψήφιων και η διάρκεια του είναι 10 ημέρες, σε δυο περιόδους των πέντε ημερών. Στην πρώτη περίοδο από 18 έως 22 Μαρτίου θα αναπτυχθεί η καταδυτική θεωρία, βασικές έννοιες, προφίλ κατάδυσης, μέτρα ασφάλειας – οργάνωσης και ανάπτυξη δεξιοτήτων, ενώ στη δεύτερη περίοδο οι συμμετέχοντες θα ολοκληρώσουν τον κύκλο μαθημάτων περιβαλλοντικής καταδυτικής εμπειρίας και θα καταρτιστούν στο σχεδιασμό θαλάσσιων περιβαλλοντικών δράσεων, μεθόδων παρατήρησης και καταγραφής.

 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στα πλαίσια των δράσεων της περιβαλλοντικής οργάνωσης Dive In Action για το 2020 με τίτλο “Ζωηρό Μπλε 2020” (Vivid blue 2020) και χορηγία του «Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa του ομίλου Metaxa Hospitality Group».

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Καμπανός

Διαχειριστής “Dive In Action”