Η Σαντορίνη είχε συνολικά από Ελλάδα και εξωτερικό 251.674 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 148 με ιδιωτικά αεροσκάφη και η Μύκονος 188.589 αφίξεις επιβατών και επί πλέον 721 από ιδιωτικές πτήσεις. Την τρίτη θέση κρατάει σταθερά η Πάρος με συνολικές αφίξεις 27.200 από Ελλάδα και εξωτερικό ενώ ακολουθεί η Νάξος με 10.864 με αφίξεις εσωτερικού και καμία από εξωτερικό. Στη συνέχεια της λίστας εντοπίζουμε τη Μήλο με 8.739 επιβάτες εσωτερικού και τη Σύρο με 925 επιβάτες, επίσης από εσωτερικό.

Η εικόνα του Αυγούστου που αποτελεί το μήνα με τη μεγαλύτερη, συνήθως, τουριστική κίνηση, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι σε ότι αφορά τα Δωδεκάνησα τα “σκήπτρα’ της πρώτης τριάδας κρατούν η Ρόδος, η Κώς και αρκετά πιο κάτω η Κάρπαθος, ενώ σε πολύ χαμηλά (έως αμελητέα) επίπεδα βρίσκονται η Αστυπάλαια, παρά τη σημαντική συμβολή της κυβέρνησης μέσω του ΕΟΤ στην προβολή της και ακόμα χαμηλότερα τα υπόλοιπα νησιά.

Η αντίστοιχη κατάταξη στις Κυκλάδες φέρνει πρώτη τη Σαντορίνη με δεύτερη τη Μύκονο και τρίτη την Πάρο που, όπως και στην ακτοπλοϊκή κίνηση, δείχνει να “ξεφεύγει” από την όμορη Νάξο που περίπου βρίσκεται, όπως και στα ακτοπλοϊκά, στο επίπεδο της Μήλου, με την τελευταία να μπαίνει πλέον δυναμικά στις ταξιδιωτικές καταγραφές των τελευταίων ετών.