Ψυχρή «εισβολή», με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της από την ερχόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με τις προγνώσεις έχουν «κλειδώσει» κατά τόπους χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Η απότομη αλλαγή στο σκηνικό του καιρού που από τα 25αρια θα φέρει τη χώρα στο «ψυγείο», τουλάχιστον μέχρι και την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου οφείλεται στην εισβολή νέου ισχυρού ψυχρού μετώπου.

Τι λέει ο Καλλιάνος:

Σημαντική μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός κατά τη διάρκεια του διημέρου Δευτέρας και Τρίτης, όπου σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-13°C για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο Γιάννης Καλλιάνος αναλύοντας τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα, αναφέρει ότι οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 8-9 μποφόρ (ειδικά στα Αιγαίο ακόμη και 10 μποφόρ οι ριπές τους) και όπως είναι φυσιολογικό, επειδή η κακοκαιρία αυτή θα συνοδεύεται και από υγρασία, θα εκδηλωθούν και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά αλλά και σε άλλα διαμερίσματα της χώρας.

Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει ολικό απαγορευτικό στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και των λιμανιών της Αττικής κατά τη διάρκεια αυτού του διημέρου.