Σειρά επαφών και συναντήσεων, σε Ρόδο και Κάρπαθο, με νέους ανθρώπους, με παλαιούς αυτοδιοικητικούς και με προσωπικούς του κυρίως  φίλους, πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες, ο Μανώλης Γλυνός, πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ρόδου, ο οποίος όπως όλα δείχνουν, θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με στελέχη που συγκροτούν τον πρώτο πυρήνα της  προσπάθειας αυτής που βρίσκεται εδώ και αρκετές μέρες σε πλήρη εξέλιξη, τα μηνύματα από τον απλό κόσμο που λαμβάνει τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του είναι πραγματικά εντυπωσιακά θετικά γεγονός που επιτρέπει στον ίδιο να επιταχύνει τις αποφάσεις του, ανακοινώνοντας την απόφασή του να είναι υποψήφιος στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές.
Ο Μανώλης Γλυνός, αυτές τις μέρες, βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές στο νησί της Καρπάθου, αλλά παράλληλα συντονίζει και προετοιμάζει τις ενέργειές του, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πότε θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις
Μιλώντας στη «Ροδιακή» χθες το πρωί συνεργάτες του,  προσδιόρισαν το χρονικό διάστημα των επίσημων δηλώσεων του Μανώλη Γλυνού, από τις 5 έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι προγραμματισμένες επαφές και συναντήσεις του.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν προγραμματιστεί δεκάδες επαφές τόσα στα Δωδεκάνησα όσο και στις Κυκλάδες, εκεί δηλαδή όπου αναμένεται να δοθεί το κύριο βάρος το επόμενο χρονικό διάστημα. Κι αυτό, επειδή ο Μανώλης Γλυνός, δεν είναι τόσο γνωστός στους κατοίκους των νησιών των Κυκλάδων.

Σε ό,τι αφορά το νησί της Ρόδου, ο  Μανώλης Γλυνός, φαίνεται να έχει στείλει ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς τον πολιτικό χώρο, από τον οποίο προέρχεται (ΚΙΝΑΛ) ότι δηλαδή, δεν πρόκειται να δεχθεί καμία απολύτως πολιτική υπόδειξη σε αφορά τη  συγκρότηση του ψηφοδελτίου του, καθώς έχει στόχο να χρησιμοποιήσει νέους ανθρώπους, αλλά και έμπειρους που έχουν ασχοληθεί παλαιότερα με τα κοινά, οι οποίοι όμως θα προέρχονται από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Κλείδωσε η υποψηφιότητα
Η  υποψηφιότητα του Μανώλη Γλυνού, φαίνεται να έχει «κλειδώσει» το τελευταίο διήμερο, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό (μετά τις αυθόρμητες όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά οι συνεργάτες του) έπειτα από τηλεφωνικές επαφές που είχε ο ίδιος, με απλούς πολίτες, πρώην αυτοδιοικητικά στελέχη, αλλά κυρίως νέους ανθρώπους προερχόμενους από επιστημονικούς φορείς και διάφορα επαγγέλματα, οι οποίοι  όχι μόνο  τον ενθάρρυναν να προχωρήσει σε αυτή την πολιτική του ενέργεια, αλλά έθεσαν και τον εαυτό τους  στη διάθεσή του, ενόψει του παραταξιακού επιτελείου που θα συγκροτήσει σύντομα.

Σε εξέλιξη δημοσκόπηση
Αυτό που προκαλεί εξαιρετικό ενδιαφέρον επίσης, είναι σχετική δημοσκόπηση που, σύμφωνα με πληροφορίες,  έχει ξεκινήσει να πραγματοποιείται  (πιθανότατα από το επιτελείο του Μανώλη Γλυνού), η οποία θα παίξει καθοριστικό ρόλο στις αποφάσεις που θα κληθεί να λάβει στη συνέχεια και να τις ανακοινώσει.