Μία νέα έκδοση της XJ παρουσίασε η Jaguar στο Σαλόνι του Πεκίνου για να γιορτάσει τα πενήντα χρόνια από την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου με αυτό το όνομα που έχει πλέον ταυτιστεί με την βρετανική εταιρία και είναι αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο.

ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

H επετειακή έκδοση είναι διαθέσιμη με το στάνταρ ή το μακρύτερο μεταξόνιο και για την κίνησή της χρησιμοποιεί είτε τον τρίλιτρο turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 340 ίππων είτε τον κινητήρα πετρελαίου της εταιρίας με τους 300 ίππους.

21_12_17

Εξωτερικά η XJ50 διαφέρει από τις άλλες εκδόσεις στο προφυλακτήρα τόσο εμπρός όσο και πίσω αλλά και στις ζάντες “Venom” των 20 ιντσών που αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού. Παράλληλα η γρίλια μπροστά είναι βαμμένη σε μαύρο χρώμα, ενώ έχουν τοποθετηθεί και σχετικά σήματα στα πλαϊνά αλλά και το πίσω μέρος του βρετανικού sedan.

jaguar-xj-50-640-5

Το πολυτελές εσωτερικό της νέας έκδοσης της Jaguar XJ είναι επενδυμένο με μαλακό λευκό καπιτονέ δέρμα στα καθίσματα, με ανάλογο λογότυπο στα προσκέφαλα και το σήμα “XJ50” στον “τεμπέλη”. Η επετειακή έκδοση φέρει και ανάλογες επενδύσεις αλουμινίου στα μαρσπιέ στις πόρτες.

jaguar-xj-50-640-2

Τα διαθέσιμα χρώματα για την επετειακή Jaguar XJ50 είναι τα Fuji White (Λευκό), Santorini Black (Μαύρο), Loire Blue (Μπλε) Rosello Red (Κόκκινο) και η τιμή της ξεκινά περίπου από τα 84.000 ευρώ για την αγορά της Μ. Βρετανίας.