Δύο ημεδαποί -ένας άνδρας και μία γυναίκα- διέρρηξαν  τέσσερα σπίτια στη Σαντορίνη και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν στο πλοίο με προορισμό τον Πειραιά προκειμένου οι αρχές να χάσουν τα ίχνη τους. Ωστόσο δεν κατάφεραν να ξεφύγουν, αφού συνελήφθησαν στη Νάξο.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική

έρευνα που διενήργησε η Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Θήρας, χθες το μεσημέρι οι δράστες διέπραξαν τέσσερις κλοπές σε οικίες από όπου αφαίρεσαν χρήματα και τιμαλφή στις περιοχές Φηρών, Ημεροβιγλίου και Μονολίθου.

Προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους μετέβησαν χρησιμοποιώντας ενοικιαζόμενο όχημα, ενώ σε μία περίπτωση εγκλώβισαν ένοικο εντός της κατοικίας του ώστε να μην αναγνωριστούν κατά τη διαφυγή τους.

Στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης των διαρρήξεων που καταγγέλθηκαν, διαπιστώθηκε πως οι δράστες μετά τις πράξεις τους επιβιβάστηκαν σε πλοίο της γραμμής με προορισμό τον Πειραιά. Έτσι, σε συνεργασία με τη Λιμενική Αρχή και το Αστυνομικό Τμήμα Νάξου & Μικρών Κυκλάδων εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν μόλις το πλοίο προσέγγισε τη Νάξο.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στις αποσκευές τους βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 7.500 ευρώ, τιμαλφή και χρυσαφικά, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο, ως προϊόντα κλοπής.

Σε βάρος των ημεδαπών δραστών  σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και παράνομη κατακράτηση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Νάξου.