Ο Δημοτικός Αθλητικός Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός Σαντορίνης, ο Δήμος Θήρας και ο όμιλος της Active Media διοργανώνουν στα πλαίσια των εκδηλώσεων του τέταρτου «Santorini Experience» δωρεάν σεμινάρια και προπονήσεις στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.
Συγκεκριμένα, από τη 13:00 έως τις 14:00 η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μάντη Περσάκη θα παραδώσει ένα μάθημα Pilates με ασκήσεις και διατάσεις που αποφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο σώμα και στην υγεία για γυναίκες κάθε ηλικίας.

Στις 14:15 και για περίπου μία ώρα ο κορυφαίος Ελληνοαμερικανός υπερμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος (Ντιν) Καρνάζης θα μιλήσει για τον αθλητισμό και ειδικότερα για το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων, επιχειρώντας να μεταδώσει τις γνώσεις και την εμπειρία του σε αθλητές και προπονητές.

Στη συνέχεια απ’ τις 15:00 έως τις 16:00 θα βρεθεί στο παρκέ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ, ο θρύλος του μπάσκετ Τζο Αρλάουκας για να μυήσει τους παίδες, τους εφήβους και τις κορασίδες των ακαδημιών της Αθλητικής Ένωσης Σαντορίνης στα μυστικά του αθλήματος. Φυσικά οι εξέδρες του γυμναστηρίου θα είναι ανοικτές για όποιον θέλει να παρακολουθήσει την προπόνησή του Λιθουανού πρώην άσσου, ο οποίος έχει αγωνιστεί στους Sacramento Kings, στη Ρεαλ Μαδρίτης, στην Α.Ε.Κ, στον Άρη, στην Ουνικάχα Μάλαγα, στην Ταουγκρές και στην Καζέρτα.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο δις αργυρός Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα πραγματοποιήσει προπονήσεις τάε κβο ντο σε παιδιά. Από τις 15:00 έως τις 16:00 θα παρουσιάσει ορισμένες τεχνικές του αθλήματος σε αρχάριους, ενώ 16:00 με 17:00 θα προπονήσει προχωρημένους αθλητές.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των σεμιναρίων:

13:00 – 14:00 Μαθήματα Πιλάτες με την Μάντη Περσάκη (Αίθουσα Προπονητηρίου)
14:15 – 15:00 Ομιλία με τον Κωνσταντίνο Καρνάζη (Αίθουσα Συνεδριάσεων)
15:00 – 16:00 Προπόνηση μπάσκετ με τον Τζο Αρλάουκας (Αγωνιστικός χώρος Κλειστού Γυμναστηρίου)
15:00 – 16:00 Σεμινάριο τάε κβο ντο για αρχάριους με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (Αίθουσα Προπονητηρίου)
16:00 – 17:00 Σεμινάριο τάε κβο ντο για προχωρημένους με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη (Αίθουσα Προπονητηρίου)