Στους premium προορισμούς των Κυκλάδων σε Μύκονο και Σαντορίνη -ενώ ακολουθεί και η Πάρος– έχουν ξεκινήσει πλέον πιο δυνατά οι κρατήσεις, μετά το μούδιασμα του Μαρτίου λόγω του πολέμου στην Ουκρανία έστω και αν πολλά ξενοδοχεία στους προορισμούς θα παραμείνουν την πασχαλινή περίοδο κλειστά για να ανοίξουν από το Μάιο και μετά.

Μύκονος

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο που επισημαίνει στο ο κ. Αντώνης Ηλιόπουλος, πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ότι δηλαδή στο νησί έχουν αρκετές αφίξεις Αμερικανών, ως αποτέλεσμα της εκκίνησης από νωρίς φέτος του θερινού προγράμματος πτήσεων των αμερικανικών εταιρειών στην Ελλάδα και τις σύνδεσής τους από τις αρχές Απριλίου με το αεροδρόμιο της Αθήνας.
«Εχουμε πολλούς Αμερικανούς και Δυτικοευρωπαίους λόγω του Καθολικού Πάσχα και πολύ λίγους Ασιάτες λόγω της πανδημίας. Στη Σαντορίνη έχει ανοίξει μέχρι στιγμής το ήμισυ περίπου των ξενοδοχείων, ξεκινώντας από την Καλντέρα, και έως τις 15 Μαϊου θα έχουν ανοίξει όλα.

Πάρος

Η σεζόν φαίνεται ότι θα πάει καλά για το καλοκαίρι, όπου μπορεί να πιάσουμε ακόμη και μεγαλύτερα νούμερα από το 2019, ενώ για πρώτη φορά φέτος βλέπουμε ότι η πανδημία για τους Ευρωπαίους δεν φαίνεται ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας για να ταξιδέψουν.
Οι πληρότητες για τον Απρίλιο στο νησί, για τα ξενοδοχεία που έχουν ανοίξει υπολογίζεται ότι θα είναι στο 60%- 70% και πραγματικά έχουμε να δούμε αυτό το νούμερο από το 2019. Για τις ημέρες του Πάσχα αναμένουμε ακόμη υψηλότερα νούμερα, ενώ τον Μάιο μπορεί να ανέβουμε και πάνω από το 80%».

Σαντορίνη

Για τις τιμές στο νησί και τυχόν αυξήσεις ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι ούτως ή άλλως η Σαντορίνη θεωρείται από τους ακριβούς προορισμούς «και δεν έχει νόημα να ανεβάσουμε κι άλλο τις τιμές σε αυτή τη φάση. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση σε αυτή την περίοδο της ανάκαμψης του τουρισμού ώστε να μην επιβαρυνθεί ο πελάτης».