Σε βάρος τους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής – χρήσης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, καθώς και διακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Ειδικότερα συνελήφθησαν: Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σαντορίνης, δεκατρείς αλλοδαποί (-8- άνδρες και -5- γυναίκες) ηλικίας από 19 έως 50 ετών, οι οποίοι μετέβησαν στον Αερολιμένα Θήρας και κάνοντας χρήση, κατά περίπτωση, πλαστών δελτίων ταυτότητας και διαβατηρίων καθώς και με στοιχεία άλλων προσώπων, επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήσεις με προορισμό την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος όπως διαπιστώθηκε διευκόλυνε μία 26χρονη ομοεθνή του, κατευθύνοντας και παρέχοντας κάλυψη προς αποφυγή αστυνομικών ελέγχων ώστε να επιβιβαστούν παράνομα σε διεθνή πτήσεις.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κω, ένας 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μετέβη στον Αερολιμένα Κω και κάνοντας χρήση πλαστής άδειας διαμονής, επιχείρησε να επιβιβαστεί σε πτήση με προορισμό τη Γερμανία. Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι κάρτες επιβίβασης που κατείχαν κατασχέθηκαν.

Πηγή: Newsit.gr