Η ιδιαιτερότητα του Θηραϊκού αμπελώνα, με τις μοναδικές ποικιλίες και τα εκλεκτής ποιότητας κρασιά του, βρέθηκε στο επίκεντρο εκδήλωσης στο κέντρο Οινοτουρισμού της Santo Wines, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου και expert σε θέματα οίνου κ. Μερόπης Παπαδοπούλου “Σαντορίνη – Με τις ρίζες στο ηφαίστειο”.

Στα ιδιαίτερα στοιχεία (ηφαίστειο, κλίμα, terroir) που διαμόρφωσαν την φυσιογνωμία του Σαντορινιού οίνου αναφέρθηκε άλλωστε η ίδια η συγγραφέας, καταθέτοντας επίσης την αγάπη της για το νησί και την έλξη που αυτό άσκησε ως επιπλέον κίνητρο για τη συγγραφή του βιβλίου της, με το οποίο ιστοριογραφείται στη διαχρονία του ο Θηραϊκός αμπελώνας. Ανάλογες επισημάνσεις έγιναν από όλους τους ομιλητές στην εκδήλωση (ο δήμαρχος του νησιού Αντώνιος Σιγάλας, ο διακεκριμένος σεφ Λευτέρης Λαζάρου και ο γενικός διευθυντής της Santo Wines Ματθαίος Δημόπουλος), ενώ αναφέρθηκαν με κολακευτικά λόγια στο βιβλίο, σημειώνοντας ότι πέραν της αξίας του και της συμβολής του στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του αμπελώνα, έχει και υψηλή αισθητική.

Ο κ. Δημόπουλος σημείωσε μάλιστα εμφατικά την ευτυχή σύμπτωση της κυκλοφορίας του βιβλίου με το εν εξελίξει rebranding της Santo Wines.