Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Κυριακή, η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στη Σαντορίνη,στην πλατεία Μεσαριάς, στην οποία καλούσαν σωματεία και φορείς του νησιού.

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιάννης Τσιγγερλιώτης εκ μέρους της “Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών” Θήρας, η εργαζόμενη στον Τουρισμό Ντάνα Γιάνου και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Μαρία Αργυρού.

Την κεντρική ομιλία έκανε η Βάσω Μαργιόλη, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας.

Απ’ όλους τους ομιλητές καταδικάστηκε ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος, ξεκαθαρίστηκε με κάθε τρόπο ότι οι εργαζόμενοι δεν διαλέγουμε στρατόπεδο ληστών, είμαστε σταθερά στο πλευρό των λαών και απαιτήθηκε η άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, καμιά και με κανέναν τρόπο συμμετοχή, καθώς και το κλείσιμο τώρα όλων των ΝΑΤΟικών βάσεων στο ελληνικό έδαφος.

Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες, απορρίπτοντας τις παροχές ψίχουλα της κυβέρνησης και κόντρα στην προπαγάνδα ότι «πρέπει να κάνουμε υπομονή» και «να βάλουμε πλάτη στα δύσκολα», δόθηκε η υπόσχεση να σηκώσουμε ακόμα ψηλότερα τη σημαία των διεκδικήσεών μας για αυξήσεις των μισθών, κατάργηση φόρων, ΣΣΕ.

Παίρνοντας το νήμα που συνδέει την Πρωτομαγιά του Σικάγο του 1886, τους νεκρούς απεργούς της Θεσσαλονίκης του 1936, τους εκτελεσμένους της Καισαριανής του 1944, χωρίς αυταπάτες για επίδοξους σωτήρες, κάνουμε την υπόθεση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας δικιά μας υπόθεση, με οργανωμένο αγώνα μέσα από τα σωματεία μας.

Από την απεργιακή συγκέντρωση στάλθηκε χαιρετισμός και μήνυμα αλληλεγγύης στους απεργούς της ΛΑΡΚΟ και της COSCO.