Φωτιά έχει βάλει στη κυριολεξία ο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι στις Δημοτικές παρατάξεις καθώς ουσιαστικά περιόρισε τον χρόνο που απομένει μέχρι τις Δημοτικές Εκλογές.
Οι υποψήφιοι είχαν επαναπαυθεί καθώς υπήρχε ρητή δέσμευση από τον Υπουργό Εσωτερικών για εκλογές τον Οκτώβρη του 2019 και τώρα τρέχουν  να προλάβουν.
Ας δούμε όμως τι γίνεται στη Σαντορίνη με βάση τις δηλώσεις υποψηφιότητας που έχουν γίνει επίσημα μέχρι τώρα αλλά και τις πληροφορίες που φτάνουν στην ιστοσελίδα μας.

Οι Σίγουροι:

Νίκος Ζώρζος – σημερινός Δήμαρχος.
Η υποψηφιότητα του κ. Ζώρζου έχει κλειδώσει.
Ήδη έχουν ενημερωθεί τα μέλη της παράταξης Θηραϊκή Πολιτεία από τον κ. Ζώρζο ο οποίος όμως αιφνιδιάστηκε από την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών καθώς ο χρόνος που απομένει, δεδομένων και των δυσκολιών, είναι εξαιρετικά λίγος για να πέσουν στο νησί τα 17 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που έχει στο ταμείο του ο Δήμος.
Έτσι δεν αποκλείεται ο κ.Ζώρζος να επιλέξει ως αιχμή του δόρατος της προεκλογικής του εκστρατείας τις γνωστές θέσεις του περί κορεσμού της Σαντορίνης κ.λ.π.
Μεγάλος εχθρός του Δήμαρχου η φθορά του χρόνου, η αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας αλλά και η φθορά κορυφαίων άλλοτε παντοδύναμων συνεργατών του.

Αντώνης Σιγάλας – επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
Ο Αντώνης Σιγάλας έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και σε κάθε ευκαιρία τονίζει πως υπάρχουν νέα πρόσωπα στην παράταξή του.
Μέλημά του είναι η προετοιμασία εν όψει της σκληρής μάχης του Μαίου καθώς ο νέος νόμος έφερε τα πάνω κάτω και άλλαξε τους όποιους προγραμματισμούς.

Μαρία Αργυρού – Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπέιρωσης

Δεν υπάρχουν πολλά να γράψεις για την υποψηφιότητα της Μαρίας Αργυρού καθώς δηλώνει πάντα στρατευμένη στην προσπάθεια των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Α΄ και Β΄Βαθμό Αυτοδιοίκησης σε όλη τη χώρα.

Άγγελος Ρούσσος – Πρώην Δήμαρχος
Η υποψηφιότητά του έχει κλείσει εδώ και καιρό. Όπως δήλωσε πριν μέρες ο πρώην Δήμαρχος θα καταθέσει σύντομα μια πρόταση που θα αφορά την αντιμετώπιση των μεγάλων θεμάτων του νησιού, της καθημερινότητας και των έργων υποδομής.
Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος και συνεχίζει τις επαφές του με συμπολίτες μας προκειμένου να συστήσει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο που θα περιλαμβάνει και ονόματα εκπλήξεις.
Ο Άγγελος Ρούσσος θα πυκνώσει σύντομα  τις εμφανίσεις του στα ΜΜΕ του νησιού ενώ όπως μας δήλωσε προετοιμάζει και διαδικτυακή πύλη στην οποία θα αναρτήσει τις προτάσεις του.

 

 

Γεώργιος Πίττος – Απόστρατος ανώτατος Αξιωματικός στην Αστυνομία

Βάζουμε την υποψηφιότητά του στις σίγουρες καθώς όπως λέει το ρεπορτάζ υπάρχει έντονη επιθυμία για συμμετοχή στην Δημοτική παράταξη που θα ιδρυθεί και επίσημα σε λίγες μέρες. Ο κ. Πίτττος επιβεβαίωσε την είδηση που τον ήθελε να ηγείται παράταξης στις Δημοτικές Εκλογές ενώ μια από τις πρώτες συναντήσεις θα γίνει αυτό το διήμερο.

 

Όλες οι παραπάνω υποψηφιότητες είναι κλειδωμένες, σύμφωνα με τους επικεφαλής των παρατάξεων.
να δούμε όμως τι γίνεται και με μερικούς ακόμα συμπολίτες μας που δεν έχουν γνωστοποιήσει τις υποψηφιότητές τους.

Γιώργος Χάλαρης – επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης.
Σε κάθε ευκαιρία δηλώνει πως δεν θα είναι υποψήφιος στις Δημοτικές Εκλογές.
Δεν αποκλείεται να τον δούμε υποψήφιο στις Περιφερειακές ή και ακόμα στις Βουλευτικές εκλογές.

Μανώλης ορφανός _ Δημοτικός Σύμβουλος
Δεν έχει ακόμα αποφασίσει μας είπε. Διαβάζει τον Νόμο και το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Χαράλαμπος Δαρζέντας
Βλέπει προς Βουλευτικές Εκλογές, δεν αποκλείεται να τον δούμε και υποψήφιο στις Περιφερειακές Εκλογές.

Θεώνη Λειβαδάρου – πρώην Έπαρχος
Δεν έχει ακόμα αποφασίσει, το πιο πιθανό είναι να την δούμε να μπαίνεις το στίβο των Δημοτικών Εκλογών.

Αυτά για αρχή και έπεται συνέχεια.