Θα δούμε , όταν με το καλό κυκλοφορήσουν τα ψηφοδέλτια, ποιο από τα κόμματα σέβεται και τιμά το μεγαλύτερο σε πληθυσμό αλλά και σε προσφορά στο ΑΕΠ νησί των Κυκλάδων.
Θα δούμε κατ’ αρχήν ποιο κόμμα μας υπολογίζει, ποιο κόμμα θεωρεί πως ο πρώτος προορισμός στο κόσμο πρέπει να έχει εκπρόσωπο στα ψηφοδέλτια και γιατί όχι και στη Βουλή.
Και μην σπεύσει κανείς να μου πει πως δεν έχει σημασία η καταγωγή των υποψήφιων Βουλευτών γιατί θα του απαντήσω πως μεγάλα νησιά των Κυκλάδων δίνουν γη και ύδωρ για να εκλέξουν κάθε φορά έναν δικό τους υποψήφιο.
Και μην σπεύσει κανείς να μου πει πως δεν έχουμε ικανούς συμπατριώτες μας που μπορούν επάξια να μας εκπροσωπήσουν στη Βουλή γιατί θα επανέλθω με ονόματα βαριά και σοβαρά.
Όχι δεν διακατέχομαι από άκρατο τοπικισμό, αλλά η εμπειρία μου όλα αυτά τα χρόνια μου λέει πως ένας Βουλευτής από τη Σαντορίνη μπορεί να βοηθήσει το τόπο μας, καθώς θα ξέρει καλύτερα τα προβλήματά του, θα έχει αφουγκραστεί τις αγωνίες των ανθρώπων που ζουν δίπλα του.
Και δεν εννοώ βέβαια υποψήφιο φυτευτό από σκοτεινά κομματικά γραφεία αλλά γνήσιο Σαντορινιό, κάποιον από μας που ζούμε χειμώνα και καλοκαίρι εδώ.
Έναν Σαντορινιό που να το λέει η ψυχή του, που να είναι έτοιμος να συγκρουστεί όταν θίγονται τα συμφέροντα της πατρίδας του.
Βέβαια δεν φτάνει η απόφαση των κομμάτων να συμπεριλάβουν έναν Σαντορινιό στα ψηφοδέλτιά τους.
Πρέπει σε αυτές τις εκλογές να λειτουργήσουμε όλοι σαν πατριώτες και να στηρίξουμε, ίσως για πρώτη φορά, τους συμπατριώτες μας στα ψηφοδέλτια όλων των κομμάτων.
Να απομονώσουμε τον κάθε τοπικό  Γκρούεζα και αυτούς που θεωρούν πως έχουν τα προνόμια μόνο εκείνοι να μιλούν με τους «δικούς» τους Βουλευτές.
Αυτά που γράφω τα συζητάμε στα καφενεία κάθε μέρα μεταξύ μας.
Ήρθε η ώρα όμως να τα πούμε και δημόσια.
Στις προηγούμενες Βουλευτικές εκλογές αν το επιθυμούσαμε θα είχαμε Σαντορινιό εκπρόσωπο στη Βουλή όμως δυστυχώς  δεν το πιστέψαμε.
Οι επόμενες Βουλευτικές εκλογές θα είναι μια πρόκληση για τους Σαντορινιούς πολίτες, ας κάνουμε αυτό που πρέπει, αυτό που μας προστάζει η αγάπη μας για το νησί και τους ανθρώπους του.
Άλλωστε η δισταυρία στα ψηφοδέλτια μας επιτρέπει και τον δικό μας υποψήφιο να στηρίξουμε και να τιμήσουμε και κάποιον που πιστεύουμε πως αξίζει να εκπροσωπεί γενικά τα νησιά των Κυκλάδων στη Βουλή.