Απάντηση του Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Τσοπανάκη στην “σκληρή απάντηση Γλυνού στην δημοσκόπηση” της ALCO:

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα ενημερωτικό site των Αθηνών δημοσίευσε μία δημοσκόπηση που παρήγγειλε για τις εκλογές στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Το ενημερωτικό site που παρήγγειλε την δημοσκόπηση είναι το newsit.gr και η εταιρεία που έκανε την δημοσκόπηση είναι η ALCO και σε αυτήν μετρήθηκαν οι υποψήφιοι ή οι φερόμενοι ως υποψήφιοι Περιφερειάρχες Νοτίου Αιγαίου.

Το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα, σε όλες τις Περιφέρειες και σε όλους τους Δήμους της χώρας, αλλά και σε επίπεδο Εθνικών εκλογών γίνονται δημοσκοπήσεις σχεδόν κάθε εβδομάδα. Υπάρχει ένα μοναδικό φαινόμενο αντίδρασης κι αυτό επίσης πανελλαδικό μοναδικό.
Ποιο;
Ένας υποψήφιος που δημοσιεύει «σκληρή απάντηση» στη δημοσκόπηση! Η παράταξη του Μανώλη Γλυνού εξέδωσε Δελτίο Τύπου με τίτλο «Σκληρή απάντηση Μ. Γλυνού για τη πρόσφατη δημοσκόπηση στην Περιφέρεια»!
Σε ποιον απαντά;
Στην εταιρεία δημοσκοπήσεων;
Στο site που την παρήγγειλε;
Στους ψηφοφόρους που απάντησαν;
Στην παράταξή τους προσπαθώντας να δώσουν κουράγιο ο ένας στον άλλον;
Κανείς, ακόμα και οι συντάκτες του δελτίου τύπου δεν κατάλαβαν!

Το ακόμα πιο πρωτότυπο αστείο της υπόθεσης είναι το ότι στο ίδιο κείμενο που δηλώνει ο Μ. Γλυνός ότι δεν έχει κανένα λόγο να μην πανηγυρίζει δίνει καταγγελτικό τίτλο. Σύγχυση!
Όποιος παρακολουθεί την πολιτική ζωή της χώρας μας, δεν έχει να θυμηθεί παρόμοια αντίδραση σε δημοσιευθείσα δημοσκόπηση, ποτέ και σε κανένα μέρος της Ελλάδος.
Η «σκληρή απάντηση» του «πανηγυρίζοντος» αποτελεί καθεστωτική νοοτροπία που δεν έχει διαφημιστεί επίσης ποτέ. Ξαναρωτάω εγώ, σε ποιον απαντά;
Μήπως στον ιδιοκτήτη της ALCO Κώστα Παναγόπουλο που σχολίασε τα ευρήματα της δημοσκόπησης σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό; Γιατί δεν το κάνει ευθέως απευθυνόμενος σε αυτόν.
Μάλλον γιατί ξέρει την απάντηση που θα πάρει!

Όταν δεν έχεις κανένα πολιτικό περιεχόμενο και στηρίζεις μια προεκλογική καμπάνια στη λάσπη, εισπράττεις τελικά τη λάσπη που εκτοξεύεις.
Όταν δεν έχεις κανένα πολιτικό περιεχόμενο, φέρεσαι με καθεστωτική νοοτροπία και προβάλεις το πρόσωπο μου προσπαθείς να κρύψεις.
Όταν δεν έχεις κανένα πολιτικό περιεχόμενο αναλώνεσαι σε επιθέσεις που δείχνουν τον πανικό σου από την αναμενόμενη πλάτη που στρέφει η κοινωνία σε εσένα.

Άραγε ποιο είναι το νέο που πρεσβεύει η παράταξη του Μ. Γλυνού;

Υ.Γ. Σκέφτηκα κι εγώ να καταγγείλω «σκληρά» την μέτρηση, γιατί δεν μπορεί ένα εργοτάξιο λάσπης να παίρνει μόνο ένα 13%, αλλά μετά κατάλαβα ότι μπορεί οι λήπτες του 13% να νόμιζαν ότι παίζουν ΠΡΟΠΟ και να πανηγυρίσουν, κάτι που τελικά έκαναν.

 

 

 

 

 

 

 

Το Γραφείο Τύπου