Η SEAJETS αποδεικνύει έμπρακτα την περιβαλλοντική της ευαισθησία, συνεισφέροντας ενεργά στην προστασία της Σαντορίνης από την περιβαλλοντική μόλυνση, με την οργάνωση μιας ολοκληρωμένης δράσης αποκομιδής απορριμμάτων από τις 31 Αυγούστου και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία της SEAJETS, οργανώθηκε δράση αποκομιδής απορριμμάτων που περιλαμβάνουν πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης, μπουκάλια, αλουμινένια κουτιά, πλαστικά σκουπίδια κτλ. τα οποία πετούν διερχόμενοι ένθεν και ένθεν όλων των κεντρικών δρόμων του νησιού, καθώς και από 2 μεγάλα parking στα Φηρά. Συνολικά, έχουν καθαριστεί μέχρι στιγμής περίπου 55 χλμ. δρόμου. Η αποκομιδή πραγματοποιείται με τη συμβολή συνεργείου 6 ατόμων και 2 ημιφορτηγών. Τα απορρίμματα που συλλέγονται, μεταφέρονται σε υποδεικνυόμενη χωματερή, καθώς και σε μεγάλους κάδους, ειδικά τοποθετημένους από το δήμο για το σκοπό αυτό.

Ο κ. Τάκης Ηλιόπουλος, φανερά ενοχλημένος από την κατάσταση που επικρατούσε λόγω των απορριμμάτων, ειδικότερα κατά τους θερινούς μήνες, στο πανέμορφο νησί της Σαντορίνης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, πρέπει να σεβόμαστε και να αγαπάμε τους χώρους στους οποίους ζούμε και ιδιαίτερα παγκοσμίου φήμης μέρη όπως η Σαντορίνη που αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς και φιλοξενεί εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο, συνεισφέροντας ιδιαίτερα μεταξύ άλλων και οικονομικά στον τόπο μας».

Επιπλέον, η SEAJETS, συνεχίζοντας δυναμικά την περιβαλλοντική της επένδυση, έχει αγοράσει κάδους απορριμμάτων οι οποίοι θα τοποθετηθούν στους χώρους στάθμευσης του Αθηνιού και Φηρών.

Πρόθεση της SEAJETS, η επιτυχημένη περιβαλλοντική δράση αποκομιδής απορριμμάτων να λάβει χώρα και σε άλλα νησιά του Αιγαίου από την επόμενη χρονιά, για αυτό και προσκαλεί τους επίσημους φορείς των νησιών που ενδιαφέρονται σχετικά να επικοινωνήσουν με την εταιρεία.

Τέλος, σημειώνεται ότι η εταιρεία ενισχύει περαιτέρω το πρόγραμμα των περιβαλλοντικών της δράσεων, καταργώντας στο προσεχές χρονικό διάστημα τα πλαστικά είδη μίας χρήσης στα πλοία της (μαχαιροπήρουνα, καλαμάκια, συσκευασίες τροφίμων, πλαστικά ποτήρια κ.α.). Τη θέση τους θα πάρουν προϊόντα από εναλλακτικά και ανακυκλώσιμα υλικά, για τα οποία η εταιρεία ήδη συνεργάζεται με τους προμηθευτές της.

Πηγή: https://www.newmoney.gr