Στον 3ο και 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας, της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς” με θέμα “Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!”, το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου Θήρας, πέτυχε δυο σημαντικές πρωτιές στις σχετικές ενότητες του διαγωνισμού.
Συγκεκριμένα η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, διοργανώνουν τον ετήσιο θεματικό Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!» για τους μαθητές και μαθήτριες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και η ενεργοποίησή των παιδιών στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης, μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων, με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ.
Στόχος του διαγωνισμού είναι να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.
Το Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου συμμετείχε στον 3ο (περίοδος 2019 – 2020) και στον 4ο (περίοδος 2020 – 2021) διαγωνισμό κερδίζοντας και τις δυο χρονιές το 1ο βραβείο, ενώ για το 2021 στην κατηγορία ταινίας / σποτ κέρδισε το 2ο βραβείο.
Να σημειωθεί ότι αυτός ο διαγωνισμός γίνεται μεταξύ μαθητών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επομένως οι μαθητές του νηπιαγωγείου, ανταγωνίζονται τα μεγαλύτερα παιδιά του δημοτικού και το Νηπιαγωγείου κατάφερε τις δυο τελευταίες χρονιές να διακριθεί στις πρώτες θέσεις.
Για την μεγάλη αυτή επιτυχία του σχολείου μας είμαστε υποχρεωμένοι να χειροκροτήσουμε αυτά τα παιδιά και να υποκλιθούμε στους νηπιαγωγούς.
Τις επόμενες ημέρες ο Δήμος Θήρας θα διοργανώσει τελετή βράβευσης για να συγχαρεί τους μαθητές και νηπιαγωγούς, για τις σημαντικές διακρίσεις για τα νησιά μας.
Ο Αντιδήμαρχος Θήρας
Γρηγόρης Μαντούσης
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "THIS IS MY STREET Τέταρτος! ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ "ΟΔΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ Για KOINH μαθητές & μαθήτριες ΕΥΘΥΝΗ" Δ/θμιας Εκπαίδευσης ΠΑΝΤΟΥ & μαθήτριες Π/θμιας "ΟΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Για μαθητές Δημιουργείστε βίντεο και ψηφιακές εφαρμογές τους ζητώντας ΠΑΝΤΑ!" Εκπαίδευσης ασφαλείς οκλίμαι και υγιείς διαδρομές για τα παιδιά, και νέους ηροφορίες: ΕΤΟΧΗΣ 2021 A TIMA Ραδιστηλεόραση Εκκαιδεντική ROAD GRANT SAFETY PROGRAWWE"