Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα μικρό νησί των Κυκλάδων την Αμοργό, ο τόπος αυτός με έμαθε να αγωνίζομαι και να διεκδικώ ίσες ευκαιρίες για όλους, οι Κυκλάδες και το Β. Αιγαίο με δίδαξαν ότι η πίστη και η συνέπεια στις αξίες είναι το υπέρτατο αγαθό και η καθημερινή δοκιμασία για συνέπεια σε αυτές η μεγαλύτερη ηθική δικαίωση για έναν ενεργό πολίτη.


Ευχαριστώ όλες και όλους , όσες και όσους με εμπιστεύθηκαν και με τίμησαν με την επιλογή να συμμετέχω ως υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων στις επερχόμενες εθνικές εκλογές με το Κίνημα Αλλαγής , το πολιτικό χώρο που εκφράζει τη σοσιαλδημοκρατία και έχει προσφέρει στον τόπο στην εμβάθυνση της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής και της προοπτικής της χώρας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος για την ανάταξη της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας, τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων, τη μη περαιτέρω περιστολή των ελευθεριών μας, την επιστροφή των νέων που αναζήτησαν καλύτερες ευκαιρίες στο εξωτερικό, της αξιοπρεπούς διαβίωσης, του σεβασμού του πολίτη στην επαφή με το κράτος, της εμβάθυνσης της δημοκρατίας, της ενδυνάμωσης των θεσμών και της επανάκτησης της αξιοπιστίας τους είναι το όραμα για το οποίο θα αγωνιστούμε!

Να είναι οι Κυκλάδες πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης, καινοτόμων δράσεων, αξιοποίησης εναλλακτικών μορφών ενέργειας και πρότυπο παρεχόμενων υπηρεσιών τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες. Αξιοποίηση της τεχνολογίας σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης για την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση των ανισοτήτων λόγω της νησιωτικότητας, τόσο στο επίπεδο των υπηρεσιών του κράτους , στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας όσο και στη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας.

ΣΟΦΙΑ ΘΕΟΛΟΓΙΤΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

Σύντομο Βιογραφικό
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμοργό. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Δημόσιας Υγιεινής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και συνέχισε αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στη Δημόσια Υγεία στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας.

Φοίτησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στο Προπτυχιακό Πρόγραμμα «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό» αποκτώντας συνολική και ολοκληρωμένη γνώση του ευρωπαϊκού πεδίου και της κουλτούρας του.

Καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και καλή γνώση σε θέματα δημόσιας διοίκησης, τοπικής αυτοδιοίκησης και νησιωτικής πολιτικής.
Το 1990 εκλέχτηκε Κοινοτική Σύμβουλος στην Κοινότητα Αμοργού.

Εργάστηκε έξι (6)  χρόνια σε οικογενειακή τουριστική επιχείρηση στην Αμοργό.
Το 1995 διορίστηκε μέσω  ΑΣΕΠ, Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στη Διεύθυνση Υγείας και Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χαλκιδικής.
Το 1997 μετατέθηκε ως Επόπτρια Δημόσιας Υγείας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων.
Επί τρεις συνεχείς τετραετίες εκλεγόταν Νομαρχιακή Σύμβουλος Κυκλάδων

Είναι ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και εκλεγμένη αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. το 2007.
Το 2009 εκλέχθηκε Αναπληρώτρια Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων.
Στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ήταν υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες.

Το Δεκέμβριο του 2009 με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου διορίστηκε σε θέση μετακλητού Γενικού Γραμματέα στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Το 2011 εργάστηκε σαν Ειδική Σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ιωάννη Ραγκούση.
Εργάστηκε  σαν Ειδική Σύμβουλος στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Στη συνέχεια μέχρι και σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.