Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού οδηγού Conde Nast Traveller, η Σαντορίνη και άλλα δύο ελληνικά νησιά καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Το νεοϋορκέζικο διεθνούς εμβέλειας περιοδικό, κατέταξε τους 5 δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς, ανά ήπειρο, βάσει των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού του.

Σαντορίνη

Στο 1ο σκαλί του βάθρου η Σαντορίνη, και ακολουθούν…

Η Μύκονος, επειδή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, έχει μυθική ιστορία και σήμερα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός θαλασσίου τουρισμού, ενώ ο συντάκτης κάνει εκτενή αναφορά στα πάρτι που διοργανώνονται σε όλο σχεδόν το νησί και προτείνει σε όσους επισκεφθούν τη Μύκονο να περπατήσουν στη «Μικρή Βενετία».

Μύκονος

Ακολουθεί η Κρήτη, που σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό έχει ξεχωριστή ιστορία, πολιτισμό, κουζίνα και ιδιαίτερα τοπία. Εκτενής αναφορά γίνεται για το Ανάκτορο της Κνωσού και την παραλία του Μπάλου.

Πάρος

Ιδιαίτερα μνεία γίνεται και στην Πάρο, για την οποία ο συντάκτης αναφέρει, πως αν συνήθως το πρώτο ταξίδι των τουριστών στις Κυκλάδες περιλαμβάνει Μύκονο και Σαντορίνη, το δεύτερο ταξίδι τους πρέπει οπωσδήποτε να γίνει σ’ αυτό το νησί με τα λευκά σπίτια, τις παραλίες και τους κρυμμένους όρμους με σπηλιές, που περιμένουν να τις ανακαλύψει ο επισκέπτης.

Πηγή: Newsit.gr