Η δράση «Οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα – Aegean mamas know best» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Taste the Seasons»  της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης – Νότιο Αιγαίο 2019 θα συνεχίσει στη Νάξο στις 7 Ιουνίου, με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου που εκπροσωπείται από τον σεφ Στέλλιο Κορρέ και την Πρέσβη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε αυτή τη μεγάλη πρωτοβουλία, σεφ  Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.


Την Πέμπτη 7 Ιουνίου, στις 18.30 το απόγευμα, στην παραλία Βίντζι στη Γκρόττα, οι γιαγιάδες, οι μαμάδες και τα παιδιά της Νάξου, θα συναντήσουν τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για να μαγειρέψουν και να συζητήσουν για όλα αυτά που «οι μαμάδες του Αιγαίου γνωρίζουν καλύτερα». Τα τοπικά προϊόντα και οι γεύσεις που μένουν στη μνήμη, η παραδοσιακή κουζίνα και η σύγχρονη προσέγγισή της στο σπίτι, η συμμετοχή των παιδιών στην προετοιμασία του φαγητού, η υγιεινή διατροφή και άλλα.

Τα παιδιά, οι μικροί κηπουροί του Αιγαίου,   θα δημιουργήσουν ταυτόχρονα τα ζυμάρια τους, θα φτιάξουν τα κουλουράκια τους και θα μυηθούν στις παραδοσιακές γεύσεις του νησιού. Το Περιφερειακό Φυτώριο Νοτίου Αιγαίου θα μοιράσει φυτά εν όψει τόσο της ημέρας περιβάλλοντος όσο και της δράσης “Aegean Gardener- Κηπουροί του Αιγαίου”, στην οποία αποκλειστικός χορηγός είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Αποκλειστικός Αερομεταφορέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το έτος 2019» είναι η Aegean Airlines.