Αγαπητοί μαθητές και γονείς,
Τα μέτρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας για το άνοιγμα το σχολείων μετά τις γιορτές προκαλούν την οργή και το θυμό μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών
. Το άνοιγμα των σχολείων με μόνο πρόσθετο «μέτρο» ένα τεστ επιπλέον για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους, τη στιγμή που η πανδημία με τη νέα μετάλλαξη έχει φουντώσει, το δημόσιο σύστημα υγείας έχει πρακτικά καταρρεύσει, αποτελεί κοροϊδία και εμπαιγμό.

Οι συνεχείς επικλήσεις στην ατομική ευθύνη, η απόρριψη όλων των προτάσεών μας και των δίκαιων διεκδικήσεων μας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, το απαράδεκτο 50% +1 για να κλείσει ένα τμήμα, το εγκληματικό της 5νθήμερης καραντίνας που θα οδηγεί τους νοσούντες να προσέρχονται κανονικά στο σχολείο, τα self-test που σε πολλές περιπτώσεις δε γίνονται και δε δηλώνονται με τον σωστό τρόπο ή βρίσκονται σε έλλειψη, όχι απλά δεν υπηρετούν την προστασία της υγείας μας αλλά την υπονομεύουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το χρονικό διάστημα από 30/11 έως 27/12 του 2021, τα κρούσματα στις ηλικίες 0-17 (βασικά μαθητές) ήταν 35.718, δηλαδή το 25% των συνολικών κρουσμάτων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, πριν ακόμα επεκταθεί η μετάλλαξη όμικρον. Με το άνοιγμα των σχολείων, την πρώτη κιόλας μέρα είχαμε πανελλαδικά πάνω από 20.000 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Στη Σαντορίνη σε μια μέρα βρέθηκαν θετικοί 80 (73 μαθητές και 7 εκπαιδευτικοί).

ΕΛΜΕ ΘΗΡΑΣ