Ένα τεράστιο υπερπολυτελές κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να αφιχθεί στο νησί των Κυκλάδων από την Τουρκία εντός των επόμενων ωρών.

Πρόκειται για το εντυπωσιακό πλοίο «Costa Venezia», μήκους 323 μέτρων και βάρους 135 χιλιάδων τόνων, το οποίο φέρει ιταλική σημαία.

Το πρωί της Τετάρτης (4/5) έδεσε στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας και η υποδοχή του έγινε υπό τους ήχους της μπάντας της πόλης.

Το πλοίο διαθέτει 2.116 καμπίνες, ενώ σε αυτό βρίσκονται 1.254 επιβάτες και 1.078 άτομα προσωπικό.

Τουρίστες, κυρίως γερμανικής, ιταλικής και ρωσικής υπηκοότητας, αποβιβάστηκαν από το «Costa Venezia», με σκοπό να επισκεφθούν τα αξιοθέατα της πόλης.

Άλλοι έκαναν βόλτα και ψώνια στο κέντρο της περιοχής, ενώ κάποιοι επέλεξαν τα πιο τουριστικά μέρη.

Υπήρχαν κι εκείνοι που έκαναν περιήγηση με σκάφος και είχαν την ευκαιρία να δουν τους μοναδικούς όρμους της Αλικαρνασσού.

Η Μπάρμπαρα Ράινπρεχτ, μία από τις επιβάτες του πλοίου, αυστριακής υπηκοότητας, είπε: «Το ταξίδι μάς πηγαίνει υπέροχα. Κάνω αυτήν την κρουαζιέρα, αλλά δεν θα είναι οι τελευταίες μου διακοπές. Έχουμε τα πάντα στο σκάφος. Η θέα είναι τέλεια. Κι εγώ το απολαμβάνω».

Ο γενικός διευθυντής του λιμένα της Αλικαρνασσού για κρουαζιερόπλοια, ονόματι Χαλούκ Χιζλάν, δήλωσε ότι αναμένονται συνολικά 150 πλοία στη σεζόν: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φιλονενούμενε σήμερα στο λιμάνι μας το μεγαλύτερο πλοίο στην ιστορία της Αλικαρνασσού. Ξεκινήσαμε τη σεζόν πολύ γρήγορα. Για το 2022 αναμένονται 150 πλοία και 200.000 επιβάτες. Ο τουρισμός κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο επιστρέφει. Ανυπομονούμε για τα νέα πλοία με ενθουσιασμό».

Το πλοίο θα αναχωρήσει για την Ελλάδα και τη Σαντορίνη το βράδυ της Τετάρτης (4/5).

Το εντυπωσιακό «Costa Venezia» που ετοιμάζεται να αποπλεύσει για τη Σαντορίνη