Την πρώτη του επίσκεψη ως υποψήφιου βουλευτή του
Κινήματος Αλλαγής πραγματοποίησε ο Γιάννης Βλασερός στην Ερμούπολη της Σύρου την ημέρα της επετείου της εθνικής παλιγενεσίας.

Παρών ήταν  καί ο προσκεκλημένος  υποψήφιος  ευρωβουλευτής του Κινήματος Νίκος Παπανδρέου.

Σύσσωμη  η αντιπροσωπεία του κινήματος συμμετείχε  στην επίσημη δοξολογία στον Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως και αφού κατατέθηκε  στεφάνι από τον Νίκο Παπανδρέου στο μνημείο των πεσόντων παρακολούθησε στη Πλατεία Μιαούλη  την εξαιρετική παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας,οργανώσεων,συλλόγων και πεζοπόρου  στρατιωτικού τάγματος.

Στη συγκέντρωση  πού επακολούθησε στα γραφεία της τοπικης οργάνωσης του κινήματος  παρουσία του πρώην Δημάρχου  Γιάννη Δεκαβάλλα του πρώην αντιπεριφερειάρχη Γιώργου
Πουσσαίου υποψηφίων,βουλευτών Κυκλάδων, Αθηνών και υποψηφίου της περιφέρειας,σχεδόν όλων των μελών της τοπικής οργάνωσης  και αρκετών συντρόφων  ο Νικος Παπανδρέου έδωσε συνέντευξη  τύπου δηλώνοντας πως “προχωράμε αφήνοντας πίσω τις εσωτερικές μας έριδες”.

Στη συνέχεια έγινε χρήσιμη διαλογική συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων και του Νίκου Παπανδρέου.

Την εκδήλωση έκλεισε Ο Γιάννης Βλασερός δηλώνοντας  ´ότι διεκδικούμε  μέσα από τον αγώνα μας την χαμένη αξιοπρέπεια του έλληνα πολίτη”.

Στην μονοήμερη επίσκεψη του στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων δόθηκε η ευκαιρία στο Γιάννη Βλασερό να έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της Σύρου να διαπιστώσει την αγωνία τους  γιά την κρίση πού συνεχίζεται και την
μεγάλη άμεση καί πειστική  προσπάθεια που πρέπει να κάνει το Κίνημα Αλλαγής γιά να μπορέσει να επαναφέρει τον κόσμο στις τάξεις του.