Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας συναντήσουμε στην έκθεση “ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2023“, στην οποία θα συμμετάσχει και το Οινοποιείο Χατζηδάκη. Η έκθεση θα διεξαχθεί στο Ζάππειο Μέγαρο, στις 4,5 και 6 Μαρτίου 2023, από τις 10:00 έως τις 14:00 και από τις 15:00 έως τις 19:00. Θα μας βρείτε στην κόκκινη πτέρυγα, στο stand 26.

 

Ανάμεσα στα κρασιά που θα δοκιμάσετε, θα βρίσκεται το “Σαντορίνη Familia 2022“, αλλά και το νέο κρασί-έκπληξη που έχουμε ετοιμάσει και θα ξεκινήσει η κυκλοφορία του μετά τις 20 Μαΐου. Το όνομα του θα αποκαλυφθεί την 1η μέρα της έκθεσης.

 

Το νέο αυτό κρασί είναι από έναν και μοναδικό αμπελώνα (single vineyard) που έχουμε εντάξει στους Βιολογικούς Αμπελώνες του Οινοποιείου Χατζηδάκη τα τελευταία 4 χρόνια.

Μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή τόσο η ποιότητα των σταφυλιών και η αντοχή τους στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες της Σαντορίνης, όσο και το πόσο γευστικός και ξεχωριστός είναι ο χυμός τους. Οργανοληπτικά, συναντήσαμε έναν καρπό και μετέπειτα χυμό, ιδιαίτερο κομψό με έντονα αρώματα λευκών ανθέων καθώς και ορυκτών στοιχείων που αναδεικνύονται όλο και πιο έντονα κατά την ωρίμανση του κρασιού.

Σχετικά με την οινοποίηση, ο τρύγος έγινε με το χέρι και τα σταφύλια παρέμειναν σε ψυκτικό θάλαμο για 24 ώρες πριν το πιεστήριο. Πραγματοποιήθηκε προ-ζυμωτική κρύο-εκχύλιση για 12 ώρες, μετέπειτα ακολούθησε ευγενική πίεση των στεμφύλων και ζύμωση υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία (16-19˚C) με γηγενείς ζύμες. Το 70% του κρασιού ωρίμασε με τις φίνες οινολάσπες για 12 μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή ενώ το 30% του κρασιού σε γαλλικά δρύινα βαρέλια.

 

 

Εφέτος το Οινοποιείο Χατζηδάκη γιορτάζει την 25η επέτειο λειτουργίας του.

 

 

25 χρόνια:

Σεβασµού για τον µοναδικό Σαντορινιό αµπελώνα.

Σεβασμού για το Ασύρτικο, το Αηδάνι, το Μαυροτράγανο, το Βουδόµατο, τη Μανδηλαριά και γενικότερα

όλων των γηγενών ποικιλιών του νησιού.

Απόλυτης εκτίµησης προς τους Αµπελουργούς της Σαντορίνης.

Με πάθος, µεράκι, χαρές, λύπες, χαµόγελα, δάκρυα, πείσµα, θέληση, αγώνα, αλλά πάντα µε το κεφάλι ψηλά.

 

Στόχος της οµάδας και της οικογένειας Χατζηδάκη είναι η παραγωγή οίνων ποιότητας, σε περιορισµένες ποσότητες και προσανατολισµένους στην έκφραση του terroir του νησιού,µέσα από τις γηγενείς ποικιλίες της Σαντορίνης, κάνοντας αποκλειστικά ζυµώσεις µε γηγενείς ζύµες.

Τα κρασιά συνεχίζουν να φτιάχνονται από νέους ανθρώπους, πιστούς στην φιλοσοφία της οικογένειας Χατζηδάκη, για ανθρώπους που αγαπούν το ποιοτικό κρασί της Σαντορίνης, που εκφράζει την απόλυτη τυπικότητα του νησιού.

 

 

Τέλος, οποιαδήποτε στιγμή βρεθείτε στη Σαντορίνη, θα χαρούμε να σας φιλοξενήσουμε στο Οινοποιείο Χατζηδάκη και να οργανώσουμε μία ξενάγηση και γευστική δοκιμή αποκλειστικά για εσάς.

 

 

Με εκτίμηση,

Η Οικογένεια και η Ομάδα του Οινοποιείου Χατζηδάκη

 

 

 

 

 

 

ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

Πύργος Καλλίστης

84700 Σαντορίνη

Ελλάδα

τηλ. 0030 6981107180

http://www.hatzidakiswines.gr/