Στην παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας. 

 

Πιο συγκεκριμένα, στις 13 Οκτωβρίου, ο κ. Φόρτωμας απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Μυκόνου για την παρουσίαση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μυκόνου.Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η καθιέρωση ειδικού πολεοδομικού σχεδίου στη Μύκονο, αλλά και σε όλα τα νησιά με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, θα βοηθήσει στην ορθή ανάπτυξη, επιλύοντας χρόνια ζητήματα χωροταξίας, πολεοδομίας και άναρχης δόμησης, που έχουν πλήξει και τη Μύκονο, έναν από τους πρώτους προορισμούς των επισκεπτών της χώρας μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Μυκόνου, κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς, ο Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιος Μπακογιάννης και ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, αντιπεριφερειάρχες και αυτοδιοικητικοί του νησιού, καθώς και πλήθος κόσμου. 

 

Στη συνέχεια της παραμονής του στη Μύκονο, στις 14 Οκτωβρίου, ο Βουλευτής παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο των Αγίων Πατέρων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου, στην Ιερά Μονή Τουρλιανής, στην Άνω Μερά.

 

«Είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τη Μύκονο, καθώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την έναρξη διαβούλευσης του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου του νησιού,  το οποίο θα βοηθήσει στην ορθή ανάπτυξη του αστικού ιστού. Προστατεύουμε το φυσικό περιβάλλον, διαφυλάττουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, την αρχιτεκτονική και την ταυτότητα των κτιρίων. Στηρίζουμε την εθνική προσπάθεια για επενδύσεις και ανάπτυξη και, φυσικά, βάζουμε τάξη στον τόπο μας, εφαρμόζοντας αυτά που ισχύουν σε όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Φόρτωμας κατά την ολοκλήρωση του ταξιδιού του.