Στην Ρόδο έφτασε στις 9:35 το πρωί της Μ. Πέμπτης, με την πτήση 202 της Olympic Αirways, o Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από μέλη της οικογένειάς του.

Σε λίγο θα μεταβεί στην Τήλο με σκάφος του Λιμενικού, όπου και θα παραμείνει έως τις 10 Απριλίου, οπότε και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ιδιωτική επίσκεψη

Ο πρωγθυπουργός επισκέπτεται την Τήλο για ολιγοήμερες διακοπές και καθώς ππρόκειται για καθαρά ιδιωτική επίσκεψη δεν αναμένεται να υπάρξουν συναντήσεις με τοπικούς φορείς και παράγοντες.

Είναι επίσης πιθανό, ο πρωθυπουργός, ανάλογα και των καιρικών συνθηκών να επισκεφθεί και άλλο νησί, που μάλλον θα είναι η Νίσυρος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, θα μείνει σε ξενοδοχείο του νησιού, και για ευνόητους λόγους δεν ανακοινώνεται πότε θα πάει και πόσες μέρες θα παραμείνει.

Αδυναμία στην Τήλο ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας πάντως έχει ιδιαίτερη συμπάθεια για το νησί της Τήλου, που το έχει ξαναεπισκεφθεί και προφανώς μέτρησε αυτό στην απόφασή του για τις διακοπές του Πάσχα.

Σε παλαιότερη πάντως επίσκεψή του πέρσι, τον είχε προσκαλέσει στο νησί η δήμαρχος κ. Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, με την οποία διατηρεί ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις.

Όπως είναι προγραμματισμένο, ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Ρόδο στις 16 και 17 Απριλίου, για να παραστεί στις εργασίες του αναπτυξιακού συνεδρίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου αναμένεται να γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το καυτό θέμα του μεταφορικού ισοδύναμου στα νησιά,  που σε πρώτη φάση, θα ισχύσει σε 32 νησιά από το καλοκαίρι.

Πηγή: rodiakidimokratiki