“Η μελισσοκομία και το σύνολο του πρωτογενούς τομέα στα νησιά μας έχουν μεγάλες δυνατότητες και μπορούν να αναπτυχθούν μόνο με οργανωμένες και στοχευμένες δράσεις” Στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων Μέλισσας ο Χ. Κόκκινος και Α. Γαμπιεράκη με τους μελισσοκόμους των νησιών μας.

Στο 11ο Φεστιβάλ Μελιού που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στον Πειραιά στις 6-8/11/2019, επισκέφθηκε ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου” , Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου Χαράλαμπος Κόκκινος, με τη συνάδελφό του Περιφερειακή Σύμβουλο Π.Ε. Καλύμνου Αναστασία Γαμπιεράκη και στελέχη του συνδυασμού. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εκθέτες – παραγωγούς Μελιού από τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου και να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις τους. Σε δηλώσεις του σε τοπικά ΜΜΕ ο κ. Κόκκινος επισήμανε τα εξής: “Οι δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα στα νησιά μας είναι μεγάλες και μέχρι σήμερα δεν έχουν αξιοποιηθεί στο βαθμό που επιβάλλουν οι συνθήκες και η οικονομική κατάσταση της χώρας. Η μελισσοκομία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα και οι κάτοικοι στα νησιά μας που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν ζητούν από την οργανωμένη πολιτεία (Υπουργεία, Αυτοδιοίκηση κτλ.) καλύτερη ενημέρωση και κίνητρα.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία από τα διάφορα προγράμματα, οι μελέτες που εκπονούνται και οι εξωστρεφείς δράσεις να είναι οργανωμένες, μεθοδικές και να έχουν συνέχεια. Μόνο έτσι θα δημιουργηθούν οι πολυπόθητες θέσεις εργασίας, θα απασχοληθούν νέοι άνθρωποι και τα προϊόντα μας θα είναι ανταγωνιστικά”.

 

 

 

Για την “Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου”

Χαράλαμπος Κόκκινος

Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου