Στο γραφείο του Πρωθυπουργού έχει ήδη φτάσει η επιστολή Ηλιόπουλου και Ξενοδόχων για την κατάσταση με την χωματερή.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενήμερος για το θέμα είναι και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας καθώς και το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Για το θέμα ενημερώθηκαν όλοι οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκαν πρόσφατα στο νησί και είδαν ιδίοις όμμασι την κατάσταση.
Σε απάντησή του στην επιστολή Ηλιόπουλου ο Δήμαρχος παραδέχεται ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση με την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η οποία δεν φαίνεται να συμφωνεί με την χωροθέτηση του χώρου, στον οποίο θα γίνει η προσωρινή λύση με την τοποθέτηση δεματοποιητή και συσκευασία των απορριμμάτων.
Εν τω μεταξύ η διαδικασία για την οριστική λύση στο πρόβλημα μέσω του ΦΟΣΔΑ φαίνεται να είναι χρονοβόρα και δύσκολη στις διαδικασίες, αφού πρέπει να υλοποιηθεί με την μέθοδο του ΣΔΙΤ.
Όπως και νάχει το πράγμα αν λειτουργήσουν σωστά τα αντανακλαστικά του Πρωθυπουργού μετά την ενημέρωσή του  και αντιληφθεί την κρισιμότητα της κατάστασης μπορεί να παρέμβει προσωπικά για να λυθεί το μεγάλο πρόβλημα.
Το απαιτεί το σύνολο της κοινωνίας του πρώτου Τουριστικού προορισμού στην Ελλάδα.
Το θέμα δεν προσφέρεται πλέον για πολιτική αντιπαράθεση, αλλά απαιτεί την συστράτευση όλων προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.