Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 12-05-2021, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, μετά από πρόσκληση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, κ. Γιώργου Λεονταρίτη, με αντικείμενο τον έγκαιρο και κατάλληλο συντονισμό όλων των δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης και των Σωμάτων Ασφαλείας, με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών κατά την τρέχουσα περίοδο.

Στη συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων, Δήμαρχοι και στελέχη των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, έγινε εκτενέστατη συζήτηση επί όλων των θεμάτων, με σκοπό την αποτελεσματικότερη συνεργασία των φορέων στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο κ. Λεονταρίτης ανέφερε:

«Τοπική Αυτοδιοίκηση, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Σώματα Ασφαλείας είμαστε σε πλήρη συντονισμό.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να είμαστε όλοι σε εικοσιτετράωρη (24ωρη) ετοιμότητα, τόσο οι θεσμικοί φορείς, όσο και οι πολίτες.

Είναι γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πυρκαγιών προέρχονται από ανθρώπινη αμέλεια και γι’ αυτό συνίσταται μεγάλη προσοχή από όλους».