Συνολικά πέντε ημεδαποί (ηλικίας 38, 43, 51, 58 και 63 ετών) συνελήφθησαν σε Σαντορίνη και Μύκονο, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για υποκλοπή μεταφορικού έργου.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα και χθες το βράδυ από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής και του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο στοχευμένων τροχονομικών ελέγχων, οι κατηγορούμενοι κατά περίπτωση προέτρεπαν επιτακτικά επισκέπτες των δύο νησιών να δεχτούν «παράνομες» υπηρεσίες μεταφοράς και προέβαιναν σε μεταφορά πολιτών έναντι χρηματικής αμοιβής (κόμιστρο) με διαφόρων χρήσεων αυτοκίνητα (Ι.Χ.Ε., Ι.Χ.Λ. και Δ.Χ.Λ.).
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες από τα Αστυνομικά Τμήματα Θήρας και Μυκόνου.
Σημειώνεται ότι, οι στοχευμένοι – ειδικοί έλεγχοι των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου που πραγματοποιούνται από την έναρξη της θερινής περιόδου, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση έχοντας ως σκοπό την προστασία των πολιτών – επισκεπτών και τη διασφάλιση του τουριστικού προϊόντος.