Αστυνομικοί που έχουν διοριστεί ενόψει καλοκαιριού σε δημοφιλείς και παράλληλα ακριβούς τουριστικούς προορισμούς όπως η Μύκονος και Σαντορίνη δεν μπορούν να πληρώσουν τα ποσά που ζητούν οι ιδιοκτήτες των καταλυμάτων με αποτέλεσμα ορισμένοι εξ΄ αυτών να μένουν…άστεγοι ή να υποβάλλουν αιτήματα για να φύγουν από το νησί, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρης Γερακαράκος.

«Λύσαμε ένα θέμα που υπήρχε στη Μύκονο και τώρα προέκυψε νέο πρόβλημα στη Σαντορίνη, όπου οι συνάδελφοι ακόμα βρίσκονται στα αυτοκίνητά τους με τις αποσκευές τους. Δεν υπάρχουν οικήματα και ότι καταλύματα βρίσκουν είναι σε εξωφρενικές τιμές που δεν μπορεί ένας αστυνομικός να πληρώσει για να κάνει τη δουλειά του. Είμαστε σε επαφή και αν δεν λυθεί το ζήτημα θα βγάλουμε σήμερα έγγραφο όπως κάναμε στη Μύκονο για να λυθεί το ζήτημα», ανέφερε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο κ. Γερακαράκος.

 

«Στη Σαντορίνη αυτή τη στιγμή δύο συνάδελφοι έχουν ανακαλέσει διότι δεν υπάρχουν οικήματα και θα γυρίσουν πίσω και το ίδιο θα κάνουν και οι υπόλοιποι. Δεν μπορούν να πληρώνουν 1.200 ευρώ τον μήνα, χώρια τη ΔΕΗ και το νερό», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ. «Η βενζίνη εκεί έχει 2.80 και το σουβλάκι 5 ευρώ. Ποιος θα πάει να δουλέψει;», ρώτησε.

 

Μάλιστα αυτή τη στιγμή στη Σαντορίνη υπάρχει αστυνομικός ο οποίος κοιμάται στο αυτοκίνητό του. «Δεν έχει γίνει διεργασία. Δέκα αστυνομικοί είναι ξεκρέμαστοι».