Ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση εργασίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού είχε ο Δήμαρχος Θήρας Αντώνης Σιγάλας στην πρόσφατη επίσκεψη του στο Υπουργείο.

Στη σύσκεψη με τον Υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη συζητήθηκαν διεξοδικά οι όροι και οι προϋποθέσεις για το έγκαιρο άνοιγμα της τουριστικής περιόδου στη Σαντορίνη, υπό συνθήκες υγειονομικής ασφάλειας και οικονομικής βιωσιμότητας.

Υπήρξε λεπτομερής αναφορά και συμφωνία για τα γενικά πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμοστούν κατά την είσοδο στο νησί επισκεπτών με απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό.

Επισημάνθηκε από το Δήμαρχο η ανάγκη επίσπευσης του εμβολιασμού όσων ζουν και εργάζονται σε τουριστικές περιοχές μεγάλης επισκεψιμότητας όπως η Σαντορίνη.

Αναλύθηκε η δυνατότητα που έχει η Σαντορίνη να διεκδικήσει έγκαιρα σημαντικό μερίδιο επισκεπτών από υγειονομικά «καθαρές» τουριστικές αγορές.

Στη συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής κ. Βίκυ Λοΐζου εξετάσθηκε η πορεία του έργου της μαρίνας του Μονολίθου.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι το Λιμενικό Ταμείο Θήρας έχει ήδη παραλάβει τη Μελέτη Σκοπιμότητας και το master plan της μαρίνας καθώς και το Τεύχος Διακήρυξης και το προσχέδιο σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση της μαρίνας.

Η Γενική Γραμματέας δεσμεύθηκε στην επίσπευση των διαδικασιών ώστε σε συνεργασία με την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου, να προχωρήσει η ανάθεση και η υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου τουριστικής υποδομής για τη Σαντορίνη.

 

ΑΝΤΩΝΙΟΣ  ΣΙΓΑΛΑΣ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΡΑΣ