Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 11 Απριλίου 2018,  με τον Δήμαρχο Άνδρου,  Θεοδόση Σουσούδη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχεδιασμοί της δημοτικής Αρχής για έργα υποδομών και άλλες δράσεις και ο πιθανός συσχετισμός τους με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως είναι τα δύο προγράμματα «ΦιλόΔημος», αλλά και ο λογαριασμός του ΥΠΕΣ για αντιμετώπιση απειλών λειψυδρίας και ζημιών από Θεομηνίες. Ο Δήμος έχει ήδη καταθέσει σχετικό αίτημα για τη λειψυδρία, καθώς και για την απορρόφηση της χρηματοδότησης από την πρόσκληση για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων τους.

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα εξεταστεί σύντομα το αίτημα για χρηματοδότηση ως προς το θέμα της λειψυδρίας και ζήτησε να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν στο νησί.

 

Τα ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τα «ΦιλόΔημος»  και «ΦιλόΔημος ΙΙ»), προβλέπουν 740 εκατ. ευρώ για τους ΟΤΑ το 2018, εκ των οποίων 180 εκατ. ευρώ βρίσκονται ήδη στη διάθεση των δήμων για αγορά μηχανημάτων έργων, συντήρηση Σχολικών Κτιρίων και των αύλειων χώρων τους και αναβάθμιση Παιδικών Χαρών. Το «ΦιλόΔημος» με πόρους 500 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) μπορεί να επεκταθεί σε 2 δισ. ευρώ σε βάθος  πενταετίας.