Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στη Σαντορίνη στην πλατεία Φηρών. Την συγκέντρωση διοργάνωσαν το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Θήρας, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων Επαρχίας Θήρας, το σωματείο εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θήρας, η ΕΛΜΕ Θήρας και η Ομάδα Γυναικών Σαντορίνης της ΟΓΕ. Συμμετείχαν το σωματείο εργαζομένων ΔΕΥΑΘ, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Θήρας και Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλίες από εκπροσώπους των παραπάνω σωματείων και φορέων, με τις οποίες δηλώσαμε με αποφασιστικότητα ότι δεν πάει άλλο με την καθήλωση των μισθών, με την ακρίβεια που εξανεμίζει το εισόδημά μας, με την ενεργειακή φτώχεια. Ότι δε δεχόμαστε να πληρώνουμε τους ολοένα αυξανόμενους πολεμικούς εξοπλισμούς, την κοροϊδία των κυβερνητικών μέτρων, ενώ απατήσαμε την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο.

Αντιπροσωπεία των σωματείων, μετά το τέλος της απεργιακής συγκέντρωσης, συναντήθηκε με το δήμαρχο και του επέδωσε κοινό αίτημα για κίνητρα για τους εργαζόμενους στο νησί. Η κοινή δράση των σωματείων του νησιού θα συνεχιστεί για όλα τα ζητήματα μικρά και μεγάλα, για την παιδεία, για την υγεία, για την ακρίβεια κ.α. Τώρα είναι η ώρα της μάχης! Δεν περιμένουμε κυβερνητικούς σωτήρες που δήθεν θα προστατεύσουν τη ζωή και τα δικαιώματά μας. Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.