ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10 ΙΟΥΝΗ

Στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11.00 στην πλατεία Φηρών

 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΠΑΡΑΛΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΑΠ’ ΑΚΡΗ Σ’ ΑΚΡΗ!

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να νομοθετήσει ένα αντεργατικό τερατούργημα, ικανοποιώντας και τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών. Με τη βοήθεια του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού (ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Επισιτισμού – Τουρισμού που δεν έχουν κουνήσει το μικρό τους δαχτυλάκι όλες αυτές τις μέρες) ισοπεδώνει ότι έχει απομείνει όρθιο από τα εργατικά δικαιώματα.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα που εργάζεσαι στον τουρισμό-επισιτισμό, το νομοσχέδιο αυτό μας αφορά όλους. Νομιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα που με ιδιαίτερη ένταση ζούμε τα τελευταία χρόνια! Και την κάνει ακόμα χειρότερη! Καταργεί στην ουσία το 8ωρο! Δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να απασχολεί τον εργαζόμενο 10ωρα και 12ωρα χωρίς να του πληρώνει τις επιπλέον ώρες, ούτε φυσικά και τις προσαυξήσεις από τις υπερωρίες. Γενικά δεν θα του πληρώνει τις υπερωρίες με χρήμα… αλλά θα του «χρωστά» μειωμένο ωράριο ή και ρεπό όποτε το αφεντικό θέλει μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών!

Τι σημαίνει αυτό το νομοσχέδιο για μας;

  • Ότι η εργοδοσία όχι μόνο μπορεί να μας ξεζουμίζει 12ωρα χωρίς ρεπό και με τη βούλα του νόμου πλέον, αλλά ταυτόχρονα έχει και τη δυνατότητα να μην μας πληρώνει τις υπερωρίες αλλά να πληρωνόμαστε σαν να δουλεύουμε 8ωρο, 5μερο! Όσο για τα «χρωστούμενα», μειωμένες ώρες και ρεπό, θα πηγαίνουν στα «αζήτητα»… μετά από 6 μήνες όταν η επιχείρηση θα έχει κλείσει και εμείς θα έχουμε απολυθεί!
  • Ρητά επίσης ορίζεται ότι «το διάλειμμα δεν αποτελεί χρόνο εργασίας», που σημαίνει ότι ο εργαζόμενος θα πρέπει να δουλεύει μισή ώρα παραπάνω για το διάλειμμα που έκανε το μεσημέρι για να φάει μια μπουκιά και να πάρει μια ανάσα.
  • Ταυτόχρονα αντί να επαναλειτουργήσει την Επιθεώρηση Εργασίας στη Σαντορίνη με 4.000 επιχειρήσεις και 30.000 εργαζόμενους, την καταργεί συνολικά και την μετατρέπει σε «ανεξάρτητη αρχή» με επικεφαλής εκπροσώπους των βιομηχάνων!
  • Οι απολύσεις μας θα γίνονται πιο εύκολα και πολύ φτηνότερα για τον εργοδότη.
  • Η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση, το απεργιακό δικαίωμα, τα σωματεία μας βρίσκονται στο στόχαστρο (διατήρηση του 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών (ν. Αχτσιόγλου) για τη λήψη απόφασης για απεργία, ηλεκτρονική ψηφοφορία για απεργία και αρχαιρεσίες, αυξημένα ποσοστά προσωπικού ασφαλείας μέχρι απαγόρευσης απεργιών, απαγόρευση περιφρούρησης της απεργίας, ηλεκτρονικό φακέλωμα μελών του σωματείου κ.λπ.).

Η κυβέρνηση της ΝΔ μας κήρυξε πόλεμο φέρνοντας νομοσχέδιο με τις ανατροπές του αιώνα! Δεν αφήνει τίποτα ανέγγιχτο! Στον πόλεμο τους απαντάμε με πόλεμο!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να δυναμώσει ένα ενιαίο απεργιακό μέτωπο σε Ιδιωτικό και Δημόσιο τομέα, που θα απαιτεί την απόσυρση εδώ και τώρα του αντεργατικού τερατουργήματος.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΗ,

στις 11πμ στην πλατεία των Φηρών!