Μετά τις φοροαπαλλαγές, τις χρηματοδοτήσεις και τις παρατάσεις στις αναστολές των συμβάσεων των εργαζομένων στα ξενοδοχεία μέχρι και το φθινόπωρο και μετά τους πανηγυρισμούς, όλων εκείνων των δυνάμεων που μέσα από το συνδικαλιστικό κίνημα, λιβανίζουν κυβέρνηση και εργοδοσία, ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα.

Για τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους εποχικούς το ταμείο είναι στεγνό.

Όσοι περίμεναν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, τα 534 ευρώ των εποχικά εργαζόμενων στα ξενοδοχεία και τουριστικά λεωφορεία, θα πρέπει να περιμένουν μέχρι και Αύγουστο για να δουν χρήματα στο λογαριασμό τους.

Αυτό αποφάσισε το υπουργείο Εργασίας αιφνιδιαστικά σήμερα, ημέρα που σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση και την ερμηνευτική εγκύκλιο που εξέδωσε θα άνοιγε η πλατφόρμα για να κάνουν οι εποχικοί εργαζόμενοι τις δηλώσεις τους.

Ούτε καμιά πλατφόρμα άνοιξε, ούτε θα ανοίξει πριν τις 7 Ιούλη, ημέρα που θα έληγε η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων.

Λεφτά υπάρχουν ΜΟΝΟ για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα χρήματά μας, τα χρήματα των φορολογούμενων λαών της ΕΕ κατευθύνονται χωρίς όριο προς τη μεγαλοεργοδοσία (πράσινη οικονομία, ψηφιακή οικονομία, μεγαλοξενοδόχους κλπ), ενώ για τους εργαζόμενους μεγαλώνει η οικονομική ασφυξία, μέχρι να μην μπορούν να επιβιώσουν.

Την ίδια ώρα μάλιστα που, η κυβέρνηση, στραγγαλίζει το οικογενειακό εισόδημα, που καταδικάζει στην ακραία φτώχεια χιλιάδες οικογένειες, συζητά στη βουλή νομοσχέδια που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, για να μην μπορεί κανείς να αντιδρά στα εγκληματικά της σχέδια.

 

Οι εργαζόμενοι να μην δείξουμε καμιά αναμονή και ανοχή.

 

Να αξιοποιήσουμε κάθε μορφή πάλης για να πάρουμε αυτό που χρειάζεται για να επιβιώσουμε. Κανένας αγώνας δεν πήγε ποτέ χαμένος, αλλά και κανένας δεν δικαιώνεται με τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν το μήνα Ιούνιο.
  • Να ενταχτούν στον ίδιο μηχανισμό στήριξης όλοι οι ελαστικά απασχολούμενοι και οι εποχικοί εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τουρισμό.